В Україні викрили групу військових, які співпрацювали з «ЛНР»

thumb_news_20180217_112717_1518859637_650x410

Розслідується також факт імовірної зради України.

В Україні викрито злочинну групу військовослужбовців, які співпрацювали з незаконними збройними формуваннями так званої «ЛНР». Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зокрема зазначено, що правоохоронцями затримано кількох військовослужбовців Східного регіонального управління Держприкордонслужби, зокрема заступника начальника Харківського прикордонного загону - начальника прикордонної комендатури швидкого реагування СхРУ ДПСУ та одного військовослужбовця Сумського прикордонного загону.

«За результатами кількох місяців роботи правоохоронцям вдалося задокументувати діяльність злочинної групи у складі кількох військовослужбовців Харківського та Сумського прикордонних загонів, які здійснювали розкрадання військового майна, а також організували злочинну схему отримання неправомірної вигоди за внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, автоматизованих систем щодо перетину держкордону, в тому числі в інтересах осіб, які підозрюються в терористичній діяльності та участі в НЗФ так званої "ЛНР"», - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, ще одну особу зі складу цієї злочинної групи правоохоронці затримали в грудні 2017 року.

Як доповіли в ДПСУ, всі причетні до протиправної діяльності підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 362 та ч. 1 ст. 366 КК України.

«Слідчі заходи тривають. Розслідується також факт імовірної зради України. Декільком службовим особам найближчим часом також буде оголошено про підозру у вчиненні вказаних злочинів», - резюмували у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: