Аваков заявив про припинення охорони судів підрозділами поліції та Нацгвардії

6204FED8-D635-4971-84FC-EA9B55E305C7_w1023_r1_s
Арсен Аваков. Фото: Радіо Свобода

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков ініціює припинення охорони судів підрозділами Національної поліції та Нацгвардії.

Про це Аваков повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, Аваков розкритикував рішення Шевченківського райсуду Києва, який відпустив з-під варти активіста Олександра Федорченка, якого підозрюють у нанесенні вогнепального поранення поліцейському.

«У сформованих умовах фактичного саботажу суддів і судової адміністрації буду вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції та Нацгвардії», – заявив голова МВС.

Аваков додав, що звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням скликати позачергове засідання Кабміну.

«Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів», – наголосив він.

Зазначимо, що 17 лютого Шевченківський районний суд Києва відпустив на поруки трьох активістів: Олександра Федорченка, Луку Чхетія та Миколу Чудовського, затриманих під час сутичок з правоохоронцями 15 лютого під Солом’янським судом у Києві.

Під час сутичок під судом, де відбувалося засідання щодо обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову, працівник поліції отримав вогнепальне поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: