У Львові презентують виставку однієї картини Олега Мінька «Діти Крут»

У вівторок, 20 лютого, о 16:00 год у Національному музей-меморіалі «Тюрма на Лонцького» відбудеться відкриття виставки однієї картини Олега Мінька «Діти Крут» – прем’єра картини визначного українського шістдесятника.

Виставкою однієї картини Олега Мінька Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» у співпраці із донькою художника Іриною Мінько-Муращик уперше вводить твір «Діти Крут» у культурний обіг.

Презентація, приурочена пам’яті Героїв Небесної Сотні, відбудеться в експозиційному просторі музею (II поверх) за адресою: Львів, вул. С. Бандери, 1 (вхід з вул. К. Брюллова).

Полотно «Діти Крут» стане центральним експонатом загального музейного проекту «У дзеркалі української революції», що охоплює дискретне висвітлення сторіччя самостійницьких змагань та відстоювання здобутків модерної демократичної державності.

Невідоме досі ширшому загалу поціновувачів мистецтва полотно одного із найяскравіших представників шістдесятництва у вітчизняній культурі однозначно засуджує російську військову агресію 1918 року супроти України, визнаною на той час незалежною державою, та водночас звеличує подвиг крутянців.

Довідка:

Олег Мінько народився 3 серпня 1938 року у місті Макіївці на Донеччині. 1959 року вступив до Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва на відділ художнього ткацтва (зараз Львівська національна академія мистецтв). Від 1982 року працював в академії викладачем, був професором, завідувачем кафедри текстилю. Заслужений художник України (1972) та Народний художник України (2009).

Учасник міжнародних виставок у Лондоні, Жешуві, Гельсінкі, Філадельфії, Чікаго, Вашингтоні, Бонні, Вроцлаві, Варшаві, Гданську та Берліні.

Один із перших в Україні художників-модерністів, представник українського безпредметного малярства, який виробив свій стиль, позначений особливим підходом до форми та кольору.

Митець створив понад 600 художніх творів, які посідають почесне місце у музеях України, США, Канади, Росії, Німеччини, Бельгії та приватних колекціях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: