Каддафі фінансував президентську кампанію Тимошенко — ЗМІ

BD896F48-F56A-4BB7-8CDC-DC34BC5946E7_w1023_r1_s

Режим Муаммара Каддафі ймовірно фінансував президентські кампанії в Україні, Франції та США.

Про це повідомило арабське видання Asharq Al Awsat, штаб-квартира якого знаходиться у Лондоні, з посиланням на помічника з оточення сина колишнього лівійського лідера Саїфа аль-Іслама, передає Громадське.

Згідно з повідомленням, уряд Каддафі виділив $5 мільйонів на кампанію кандидата на виборах в США в 2004 році. Ще €4 млн були витрачені на кампанію Юлії Тимошенко, яка балотувалася на виборах в Україні в 2010 році.

Помічник сина Каддафі розповів на умовах анонімності, що нібито особисто передав кошти на кампанію Тимошенко.

«Гроші замовив доктор Багдаді аль-Махмуді, прем'єр-міністр того часу (зараз перебуває у в'язниці в Тріполі), і були поміщені в сумку, купюрами по €500. Ми вирушили на приватному літаку, вони зустріли нас в аеропорту Києва, ми провели там ніч і повернулися. Гроші отримав тодішній віце-прем'єр України», — сказав він.

У прес-службі Батьківщини спростовують цю інформацію. Про це, зокрема, заявила речниця Юлії Тимошенко Марина Сорока у коментарі «Радіо Свобода».

Також в публікації Asharq Al Awsat стверджується, що Каддафі витратив майже €50 мільйонів на президентську кампанію Ніколя Саркозі в 2007 році.

Саркозі неодноразово заперечував, що брав гроші у Каддафі. Однак помічник сина Каддафі стверджує, що був присутній на закритих зустрічах між французькими та лівійськими офіційними особами.

Опублікована стаття є однією з частин розслідування діяльності режиму Каддафі і його співпраці із західними лідерам

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: