Лайфхак від лижниці зі США: як кожному потрапити на Олімпіаду

cf5218a2-ca5f-4fa7-9f07-ec4b9fb30d09

Олімпійська спортсменка Елізабет Суейн, яка виступала за Угорщину в лижному фрістайлі, вразила суддів не показавши їм жодного трюку. Дівчина зайняла останнє місце, але все одно залишилася задоволена, адже до участі в Олімпійських іграх вона йшла кілька років, і її шлях складно назвати традиційним.

На Олімпіаді в південнокорейському Пхьончхані спортсмени намагаються здивувати глядачів і суддів своїми трюками. Наприклад, американська фігуристка вразила всіх потрійним Акселем, який виконала третьою в історії, але далеко не всі намагаються так, як вона.

Знайомтеся, лижниця Елізабет Суейн, яка виступає за збірну Угорщини.

NEW OLYMPIAN! Thank you, friends, coaches, training teammates, co-workers & family, for helping me become the first Olympic freestyle skier in Hungary’s history. Ready for the Olympic flame! I was born during the summer Olympics, and kept a life of skating/rowing/skeleton Olympic dreams before learning to ski 8 years ago. Skiing became a new world for me. Over 7 years, I have taught a few hundred people to ski while trying to give others the same opportunity I had. Over the past 6, I have also been fortunate to be coached by the most amazing freestyle ski training team. In February, I will be among the 24 women (+ 27 men) around the world that will compete in ski halfpipe in PyeongChang, South Korea. Congrats to my fellow freestyle competitors as well as friends in other sports; it’s been a long road for many of us! While I am thrilled, honored, and humbled, at the same time, my heart breaks for those athletes who tried so hard, and sacrificed a lot over 4, 8, 10, 20+ years etc. and were in many cases so close, but ultimately won’t be on this Olympic roster. I’ve been there before. There’s so many amazing athletes in this position; from other friends & fellow/former competitors in freestyle skiing and skeleton, to athletes in many other disciplines as well, I’m sure. You have all inspired me, pushed me, and I have learned from you. Your presence will be felt at these Games and you deserve to be recognized. Thank you to @thumbtack @pcssfreeski @parkcitymountain @deervalleyresort @utaholympicpark and @instaviser for all your help on the snow and off! #believe #nevergiveup #skihungary #hungarianolympicteam #simagyarorszag #ecclesiastes3v11 #james1v2 #olympics #freestyleski #olympicflame #pyeongchang2018

Публикация от Elizabeth Swaney (@lizswaney)

Дівчина вразила всіх своїм виступом на Іграх. Справа в тому, що за свій проїзд в кваліфікаційному етапі фрістайлу Елізабет виконала лише один найпростіший трюк - алей-оп, коли лижник, що їде вгору, розгортається на 180 градусів. Хоча заради справедливості варто відзначити, що Елізабет хоча б жодного разу не впала.

Ось так виглядав її виступ.

Для порівняння так воно могло б виглядати.

Елізабет зайняла останнє місце в змаганнях і розсердила глядачів, які чекали хоч якогось видовища. Вони не розуміли, як спортсменка взагалі потрапила на Олімпіаду, але трохи пізніше це роз'яснили ЗМІ, розповівши її історію.

Елізабет народилася в США, закінчила Гарвардський університет, намагалася стати губернатором Каліфорнії, але програла Арнольду Шварценегеру. Після цього в 25 років вона захопилася лижами і поставила собі за мету: потрапити на Олімпійські ігри.

Справа в тому, що жіночий фристайл ще не так сильно розвинений, тому для того, щоб потрапити в олімпійську збірну, потрібно опинитися в тридцятці лідерів в декількох світових чемпіонатах. Елізабет за свої гроші подорожувала туди, де проходили змагання (а це були різні куточки світу), хоча якийсь час намагалася зібрати гроші на свою задумку на краудфандингових платформах.

Самі змагання Елізабет теж вибирала не випадково. Вона намагалася брати участь там, де змагаються менше тридцяти учасників. Таким чином дівчина побувала на тринадцяти чемпіонатах, де майже весь час була останньою, зате жодного разу не впала. Це дозволило їй набрати достатньо очок, щоб мати право потрапити на Олімпіаду.

Залишалося одне - потрапити до квоти спортсменів від якоїсь конкретної країни. Для цього Елізабет ще в 2016-му виявила бажання виступати за Угорщину, де вільних місць в команді зимових олімпійців було більш ніж достатньо. Більш того, вона стала першою лижницею-фристайлера, які представляють цю країну на Олімпіаді.

У Пхьончхані Елізабет не стала відходити від своєї тактики. Адже вона досягла, чого хотіла - взяла участь в Олімпійських іграх і надихнула інших.

«Я намагаюся, як можу, добре представити Угорщину. Я дуже сподіваюся надихнути інших угорців займатися фрістайлом. Я хочу показати, що в цей спорт можна прийти в будь-якому віці і неважливо, ким ти був до цього», - розповіла вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: