Львівська міськрада збільшить щомісячну доплату до пенсії ветеранам УПА 

9 (1)

Львівська міська рада ініціює збільшення щомісячної доплати до пенсії ветеранам Української повстанської армії – вже з 1 березня цього року доплату хочуть збільшити до 2 тис. грн.

Відповідне рішення розглянуть на засіданні виконавчого комітету цієї п’ятниці, інформує прес-служба міськради.

Зауважимо, що на державному рівні ветеранам УПА, вдовам ветеранів УПА чи вдовам політв'язнів жодних пільг чи доплат до пенсії не передбачено.

Як інформують в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, щомісячну доплату до пенсії ветеранам Української повстанської армії (учасникам бойових дій УПА та інвалідам війни УПА) встановлено у 2008 році. Упродовж 2009-березня 2013 років вона була у розмірі 500 грн., з 1 березня 2013 року до сьогодні – у розмірі 1000 грн. Відтак, щоб підвищити рівень соціального захисту ветеранів УПА, запропоновано встановити з 1 березня 2018 року щомісячну доплату до їх пенсії у розмірі 2000 грн. Адже на державному рівні жодних пільг чи доплат до пенсії ветеранам УПА, вдовам ветеранів УПА чи вдовам політв'язнів не передбачено. Тому підвищення розміру щомісячних доплат до пенсії ветеранам УПА покращить їх фінансове і матеріальне становище, адже розмір пенсії ветеранів УПА, в основному, є невеликим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: