У Львові взяли під варту осіб, які вимагали гроші за погодження містобудівних умов

Lviv_habar_b

Учора, 19 лютого, Франківський районний суд Львова обрав запобіжний захід львівському бізнесмену та архітектору одного із підприємств міста, яких затримали правоохоронці на отриманні 25 тис доларів США неправомірної вигоди.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Зазначається, що суд задоволив клопотання прокуратури щодо тримання порушників під вартою та визначив заставу у розмірі 79 прожиткових мінімумів доходів громадян.

Як встановило слідство, грошову винагороду зловмисники отримали за обіцяне погодження із Львівської міською радою містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного будинку у м.Львові для забудовника.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Досудове розслідування триває та перебуває на особливому контролі Львівської місцевої прокуратури №3.

Читайте також: Не 25, а $54 тисяч: деталі затримання на хабарі юриста та керівника проектної організації

Довідково: санкція вказаної статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Раніше, прес-секретар ГПУ Лариса Сарган написала на своїй сторінці у Facebook про затримання керівника проектної організації та юриста за фактом вимагання неправомірної вигоди в сумі 25 тисяч доларів США.

Згодом, у Львівській міській раді заявили, що їм не відомі жодні факти про затримання на неправомірній вигоді службових осіб Львівської міської ради.

«Містобудівні документи по вул. Господарській, 21 в мерії не готували. До нас за такою адресою ніхто не звертався. Ми жодних дозволів не видавали. Навіть не вели переговорів. Такі рішення не приймає головний архітектор, а виконавчий комітет. Головний архітектор може готувати документи, а не погоджувати. Це точно провокаційна річ, те, що сьогодні з’явилось», – прокоментував Юліан Чаплінський, начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: