«Карпати» обіграли «Олімпік» в дограванні грудневого матчу УПЛ

p1c6s8kbqcshfrbno0k1gmr1ji24

У середу, 21 лютого, львівські «Карпати» та донецький «Олімпік» дограли поєдинок 18-го туру, який розпочався ще на початку грудня минулого року.

Через сильний снігопад арбітр гри Катерина Монзуль після тривалих роздумів вирішила не виводити команди на другий тайм. Перша половина зустрічі завершилася з рахунком 1:1. Тоді на гол Сергія Мякушка результативним ударом за мить до свистка, що сповіщав про перерву, відзначився Антон Кравченко, інформує прес-центр команди.

Особливість другого тайму матчу між львів’янами і донеччанами полягала у тому, що тренери змогли використати не лише тих виконавців, які перебували у складі команд торік, але й новобранців. Відтак, у зелено-білих футболках з’явилося три нових футболісти. У попередньому матчі не грав Андрій Нестеров, Назар Вербний та Мар’ян Швед. Якщо ж вести мову про донеччан, то тут Роман Санжар використав лише чотирьох виконавців, які грали у грудневому протистоянні. До воротаря Артема Кичака, захисника Зураба Очігави, опорника Євгена Цимбалюка і нападника Станіслава Біленького додалося відразу семеро нових гравців.

Обидві команди перебували у незвичному становищі – для вирішення власних завдань вони мали у розпорядженні тільки 45 хвилин замість звичного повноцінного матчу. «Карпати» вирішили не відкладати справу на потім і з перших хвилин зустрічі заволоділи ініціативою. Зовсім скоро після відновлення поєдинку Хорхе Карраскаль отримав непогану нагоду для удару і потужно пробив. Для кіпера «Олімпіка» Артема Кичака сильний постріл став сюрпризом і ворота він не врятував – 2:1!

Через кілька хвилин львів’яни знову створили небезпеку біля володінь Кичака. Цього разу Леонід Акулінін опинився у штрафному майданчику і впав на газон у боротьбі з оборонцями, однак свисток Катерини Монзуль мовчав. На цьому активність «левів» не завершилася – прохід Карраскаля гравці «Олімпіка» змогли зупинити лише ціною фолу і жовтої картки для Цимбалюка. Разом з цим, Сергій Мякушко отримав класну можливість для виконання штрафного удару з «улюбленої» позиції. Втім карпатівець шансом не скористався і його удар прийняла на себе стінка.

Ще через кілька хвилин Мякушко знову влучив у стінку після штрафного, а добивання Акулініна не стало несподіванкою для Кичака. Суттєво погіршив шанси «Олімпіка» на підсумковий успіх Зураб Очігава. Захисник отримав дві жовті картки за тайм і передчасно пішов у роздягальню, побачивши перед собою червоне світло.

Майже протягом всього тайму «Карпати» не дозволяли донеччанами переходити половину поля і постійно тримали в напрузі оборону суперника. Крім того, «зелено-білі» практично повністю позбавили опонентів м’яча і могли забивати ще кілька разів. Швед, Гуцуляк, Акулінін і Ді Франко неодноразово турбували воротаря гостей.Проте одного голу переваги господарям вистачило для підсумкової перемоги в унікальному для історії українського футболу матчі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: