У Мінфіні розповіли, коли планують продати «Приватбанк»

929464
Фото: 24 канал

Міністерство фінансів планує реалізувати стратегію розвитку державного банківського сектору, в рамках якої буде продано два банки «Укргазбанк» та «Приват».

Про це розповів міністр фінансів Олександр Данилюк на засіданні Кабміну, передає «Укрінформ».

«Укргазбанк» та «Приватбанк» мають бути продані у 2020 та 2022 роках відповідно. До кінця 2019 року ми плануємо залучення міноритарних акціонерів – IFC та ЄБРР в «Ощадбанк» та «Укрексімбанк», – зазначив міністр.

Окрім того, Міністерство фінансів озвучило стратегію розвитку державного банківського сектору, яка базується на 4 напрямках.

Зокрема, це удосконалення ефективності моделі управління банками державного сектору і консолідації всіх функцій з управління та контролю банків під єдиним органом – Мінфіном.

Окрім того, відомство планує впровадити план виходу держави з капіталу банків для забезпечення підвищення їх вартості та впровадження стратегії для окремих банків для відновлення їх діяльності як стабільних прибуткових установ, а також – впровадження підходів для роботи з проблемними кредитами з метою зменшення тиску на баланси банків.

Тож, частка присутності держави у банківському секторі буде зменшена з 55% до 24%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: