У МОЗ пояснили, чому відсторонили ректора університету Богомольця

212088

Міністерство охорони здоров'я під час перевірки підпорядкованих йому установ має право на відстронення їх керівника.

Відповідне роз'яснення стосовно ситуації, яка склалася з проведенням іспиту Крок-1 для студентів-стоматологів НМУ ім. Богомольця та відстороненням ректора вишу під час перевірки розміщено на сайті Міністерства охорони здоров'я.

«Згідно з умовами контракту між МОЗ України та ректором НМУ ім. О. О. Богомольця Амосовою К. М., вона зобов'язана забезпечити проведення навчально-виховного процесу на рівні державних стандартів освіти. Зрив проведення ліцензійного іспиту «Крок» є прямим порушенням зазначеного пункту контракту. Водночас, згідно з пунктом 2.2.7. контракту, міністерство має право «відсторонити керівника від роботи під час проведення перевірки обставин, що вказують на невиконання чи неналежне виконання ним своїх обов'язків», - йдеться у рповідомленні.

Водночас зазначається, що після прийняття такого рішення, ректор НМУ ім. Богомольця Катерина Амосова була особисто ознайомлена з наказом в МОЗ.

Нагадаємо, вчора, 20 лютого, Міністерство охорони здоров’я України повідомило про відсторонення від виконання обов’язків ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерини Амосової.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: