Угорщину можуть виключити з ЄС через біженців

000_BT718__focuspoint_926x504

Глава МЗС Люксембургу, якого його угорський колега назвав «ідіотом», заявив, що політика уряду Угорщини може коштувати Будапешту членства в ЄС.

Політика угорського уряду може коштувати Будапешту членства в ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн в телефонному інтерв'ю угорському виданню Magyar Magyar Nemzet. Журналісти поспілкувалися з люксембурзьким дипломатом після того, як глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав його «ідіотом», передає Європейська правда.

За словами Ассельборна, угорська політика кидає виклик принципам Європейського Союзу.

Скандал почався після того, як в інтерв'ю німецькому виданню Der Tagesspiegel Ассельборн розкритикував угорську законодавчу ініціативу Стоп Сорос, яка передбачає заборону неурядових організацій, які підтримують міграцію.

Також Ассельборн заявив, що ЄС повинен покарати Угорщину, активізувавши статтю 7 союзного договору, що позбавить Будапешт права голосу в Раді Європи.

У відповідь на це Сийярто заявив, що «екстремістські ліберали» хочуть наповнити Європу мігрантами. А самого Ассельборна Сийярто обізвав «ідіотом», який ненавидить Угорщину.

У відповідь глава МЗС Люксембургу відповів, що йдеться про цінності, а не про особистості.

«Я не ненавиджу Угорщину, Петера Сийярто або Віктора Орбана. Йдеться не про особистості, а про базові принципи, цінності, закони і повагу до людської гідності в кожній країні-члені ЄС.

Ми не можемо прийняти покарання для неурядових організацій, які допомагають шукачам притулку. Такі методи застосовують тільки авторитарні режими, не гідні демократичного Європейського Союзу», - пояснив свою позицію люксембурзький міністр.

Ассельборн зазначив, що у нього абсолютно нормальні відносини з угорським колегою Сийярто. «У мене немає злості, яка могла б вплинути на наші відносини. Як я сказав, йдеться про принципи і цінності. Угорська політика кидає виклик принципам Європейського Союзу», - додав він.

Люксембурзький міністр зазначив, що не може зрозуміти мислення угорського уряду і застеріг, що його політика може дорого коштувати Будапешту.

«Угорський народ повинен розуміти, якщо у них є уряд, який робить це, то ціною цього може бути членство в ЄС. Мені було б дуже сумно, якби це трапилося», - заявив Ассельборн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: