З 1 січня підвищать пенсії військовим пенсіонерам, – КМУ

901370

21 лютого Уряд ухвалив постанову «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб».

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня 2018 року розроблено Міністерством соціальної політики на виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Представляючи зазначений проект постанови, Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про те, що рішення розроблено за результатами спільних нарад з керівництвом силових відомств, з урахуванням пропозицій, які були висловлені під час таких заходів.

«Дійсно, повне вирішення проблеми пенсійного забезпечення військовослужбовців та представників інших силових органів можливе лише з прийняттям нового Закону, але люди не повинні бути заручниками наших внутрішніх узгоджувальних процедур. Постанова передбачає, з урахуванням фінансових можливостей держави, поетапне підвищення пенсій представникам силових органів, починаючи з 1 січня 2018 року. На першому етапі таке підвищення становитиме в середньому не менше 1500 гривень. По закінченню першого етапу ця цифра може подвоїтись, тобто з 1 січня 2020 року пенсійне забезпечення силовиків зросте майже в два рази», – заявив Андрій Рева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: