Дональд Трамп пропонує озброїти вчителів американських шкіл

42677989_303
Школярі вийшли на протести з вимогою обмежити вільний доступ до зброї в США

Після стрілянини у флоридській школі президент США Дональд Трамп пропонує озброїти вчителів, щоб ті могли зупиняти нападників. Школярі і їхні батьки вимагають обмежити право на купівлю автоматичної зброї.

Про це пише Deutsche Welle.

Президент США Дональд Трамп на тлі нещодавньої стрілянини у школі у Флориді висунув ідею озброїти вчителів. У середу, 21 лютого, Трамп зустрівся з кількома школярами, які пережили стрілянину 14 лютого, внаслідок якої загинули 17 осіб. «Якщо у вас є вчитель (…) який вміє користуватися вогнепальною зброєю, він міг би дуже швидко зупинити напад», - цитує Трампа Reuters. Ідею озброювати вчителів, яку озвучив президент, підтримує Національна стрілецька асоціація (NRA).

Критики ідеї Трампа зазначають, що вчителі в школах мають вдосталь обов'язків і відповідальності без запропонованого зобов'язання мати при собі зброю і бути готовим до її застосування.

У той же час учні американських шкіл та їхні батьки, вийшовши на масові акції, закликали законодавців обмежити продаж автоматичних гвинтівок. Один із учнів школи у Флориді, де сталася стрілянина, зауважив, що 19-річний нападник Ніколас Круз, згідно із законами Флориди, міг придбати автоматичну гвинтівку ще до того, як мав право купувати пиво.

Нагадаємо, 14 лютого, у день святого Валентина 19-річний юнак приніс до освітнього закладу напівавтоматичну рушницю AR-15 з великою кількістю набоїв та почав безладно стріляти в учнів та викладачів. Крім 17-ти загиблих, унаслідок інциденту поранення дістали багато інших осіб.

Круз стріляв у п'яти класних кімнатах. Стрілянина тривала не більше трьох хвилин. Потім Круз кинув гвинтівку і рюкзак з додатковими патронами, після чого змішався з евакуйованими школярами. Вийшовши з будівлі, він попрямував до найближчого ресторану швидкого харчування, де його згодом заарештувала поліція.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: