Лікарню у Зимній Воді не закриватимуть, — голова Пустомитівської РДА

28308806_1803962823000738_1949715999_n

Лікарню у селі Зимна Вода на Пустомитівщині не закриватимуть. На цьому наголосив голова Пустомитівської РДА Ігор Хрунь.

«Про закриття мова у жодному разі не йде. На базі амбулаторії, яка функціонує сьогодні, створять окреме відділення Пустомитівської центральної районної лікарні, яка буде додатково технічно та кадрово підсилена, щоб кожен мешканець мав можливість отримати якісну медичну допомогу. У новому відділенні працюватиме весь медперсонал, який на сьогодні працює в амбулаторії», - цитує Ігоря Хруня прес-служба Львівської ОДА.

За його словами, якість лікування в такому медичному закладі буде значно вища.

Нагадаємо, сьогодні зранку кілька мешканців села Зимна Вода висловили збентеження через буцімто закриття дільничної лікарні і влаштували акцію протесту на дорозі Львів-Городок.

Близько 30 мешканців села Зимна Вода, що біля Львова, перекрили трасу Львів – Городок. У такий спосіб люди протестували проти ймовірного закриття єдиного медзакладу у їх селі – Зимноводівської сільської амбулаторії.

За інформацією речника патрульної поліції Львівської області Мар'яна Шпитака, перекриття дороги тривало близько 15 хвилин, після чого люди розійшлися. За його словами, причина перекриття дороги – чутки про ймовірне закриття Зимноводівської амбулаторії.

Також на офіційному сайті Зимноводівської сільської ради підтвердили, що амбулаторію не закриватимуть, а лише перепрофілюють на два окремі відділення – амбулаторію та поліклініку.

«В приміщенні нашої амбулаторії буде з часом функціонувати фактично два окремих медичних підрозділи: амбулаторія сімейної медицини, яка буде надавати первинну медичну допомогу, та відділення поліклініки Пустомитівської центральної районної лікарні, у якому будуть надавати вторинну медичну допомогу в амбулаторних умовах в с. Зимна Вода. Таким чином буде забезпечено в приміщенні нашої амбулаторії роботу рентгенкабінету, УЗД-діагностики, клінічної лабораторії, фізкабінету, масажного кабінету та вузькоспеціалізованих лікарів: акушера – гінеколога, хірурга, невролога та інших», – йдеться у повідомленні секретаріату Зимноводівської сільради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: