В Україну заборонили ввозити ще 9 книг із РФ через географічні «помилки»

russkaya_literatura

Державний комітет телебачення і радіомовлення не дозволив ТОВ «Форс Україна» ввезти на територію України дев'ять книг, виданих у Російській Федерації.

Про це повідомляє УП.

Зазначається, що йдеться про вісім книг Валерія Синельникова (видавництво ТОВ «Центрполиграф», м. Москва) та книги «Веселая компания» із серії «Сто точек. Соедини и нарисуй» (видавець -  ТОВ «Издательство «Э», м. Москва).

Повідомляється, що наказ про відмову видано на підставі рішення експертної ради, яка проаналізувавши видання, рекомендувала заборонити їх до розповсюдження в Україні.

«Члени експертної ради визнали невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Зокрема у вихідних даних дитячої книги «Веселая компания» зазначено: «Отпечатано в России. Республика Крым», що є порушенням державного суверенітету України», – сказано у повідомленні.

Там додали, що така ж сама географічна «помилка» міститься у книгах психолога Синельникова, який у кожному своєму виданні просить читачів перераховувати йому гроші на адресу: Російська Федерація, Республіка Крим, м. Сімферополь.

У Держкомітеті зазначають, що з травня 2017 року з території країни-агресора в Україну було заборонено ввозити 39 найменувань видань через негативні висновки експертної комісії.

Ще 236 відмов у видачі дозволів були надані через відсутність необхідних документів або через недостовірні дані, які містилися в них. І 100 заяв залишилися без розгляду, бо на них не поширювалася дозвільна процедура.

Також повідомляється, що з минулого року Держкомітет дозволив ввезти в Україну понад 11 тисяч видань з Росії.

Як відомо, 8 грудня 2016 року Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект про заборону ввезення в Україну з Росії книг антиукраїнського змісту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: