Держдеп США зробив заяву заяву через загибель на Донбасі 23-річної медсестри

117803

Конфлікт у Східній Україні «лютує далі», а Росія продовжує використовувати свій вплив на маріонеток на Донбасі, відзначають у США.

Офіційний Вашингтон прямо звинуватив РФ у розпалюванні конфлікту на сході й створенні вкрай небезпечних умов для мирного населення, а також тих, хто допомагає людям пережити конфлікт. Про це заявила речниця Державного департаменту США Хізер Нойєрт, передає «Укрінформ».

«Росія продовжує конфлікт, який уже забрав понад 10000 життів. Учора (21 лютого – ред.) ми отримали повідомлення про вбивство 23-річного українського медика у той час, коли вона намагалася допомогти цивільним поблизу лінії конфлікту. Цей інцидент нагадує, що конфлікт у Східній Україні лютує далі», – наголосила речниця Держдепу.

Вона також відзначила: «Мирні мешканці й ті, хто приходить їм на допомогу, перебувають у реальній небезпеці щодня».

Нойєрт також закликала агресора вплинути на власних маріонеток на Донбасі та вивести свої сили з території України.

«Росія багато разів демонструвала, що може покласти край насильству, коли забажає. США вчергове закликає Росію наказати своїм ставленикам повністю дотримуватись режиму припинення вогню, відвести сили та важке озброєння зі Східної України та погодитись на активну миротворчу місію ООН», – заявили у Держдепі США.

Нагадаємо, 21 лютого цьогоріч у зоні АТО загинула 23-річна медсестра. На Луганщині бойовики обстріляли автомобіль, в якому, після надання медичної допомоги цивільним, поверталися до військової частини медики. Від отриманих травм фельдшер Сабіна Галицька загинула на місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: