ЛКП «Лев» отримало операційне обладнання від німецької благодійниці та вже проводить операції (фото)

unnamed (4)

Відтепер ЛКП «Лев» застосовуватиме сучасний інгаляційний наркоз для оперування тварин. Сьогодні, 23 лютого, провели операцію для собаки Мартіна, застосовуючи нове обладнання, передає кореспондент Дивись.info.

За словами директорки ЛКП «Лев» Оксани Кошак, комплекс нового обладнання для Першої комунальної ветеринарної клініки придбали за пожертву німецької благодійниці, яка влітку 2017 року відвідала підприємство.

«Завдяки її пожертві комунальне підприємство отримало: концентратор кисню, кардіомонітор пацієнта, інгаляційну установку для наркозу, шприцевий насос для оперування безпритульних та домашніх тварин», - розповіла Кошак.

Також вона зазначила, що команда лікарів-ветеринарів «Лева» вже пройшла відповідне навчання та розпочала застосовувати обладнання у щоденній роботі.

«Ми провели вже близько 15 операцій. Як тільки приїхало до нас обладнання, відразу почали його тестувати та врятували дві тварини завдяки монітору пацієнта. Зокрема, лікарі побачили, що серце в собаки почало давати збій під час операції. Завдяки цьому обладнанню, ми й зупинили операцію та надали допомогу тварині», - пояснила пані Оксана.

Закупівля комплексу обійшлась у 5 тисяч євро та відтепер в ЛКП «Лев» зможуть без проблем оперувати як безпритульних, так і домашніх тварин.

«Зараз ми порахуємо розцінки для того, щоб внести їх в наш прайс, але однозначно вони будуть дешевшими, ніж є в приватній клініці. А оперувати безпритульних тварин в клініці будуть за кошти підприємства та благочинців», - запевнила директор ЛКП.

Як пояснила ветеринарна лікарка Ярина Волинець, це обладнання насправді дуже потрібне, оскільки буває чимало випадків, коли внутрішньовенний наркоз протипоказаний тварині.

«До прикладу, є різні породи тваринок, які мають непереносимість до певних препаратів. Комплекс з інгаляційним наркозом має багато переваг порівняно із іншими методами введення тварин у наркоз, він безпечний для організму чотирилапих та надає лікарю більше контролю за станом пацієнта та його головними життєвими показниками упродовж усього операційного втручання», - розповідає пані Ярина.

Також спеціаліст запевнила, що відтепер значно легше можна контролювати глибину та тривалість наркозу. Окрім того, виведення тварини із наркозу є швидким і малотоксичним.

«Препарати, які отримало ЛКП «Лев», допомагають контролювати тварину в наркозі, слідкувати за її диханням, насиченням кисню та серцебиттям», - додала вона.

Читайте також: У Львові презентують комплекс обладнання для Першої ветеринарної комунальної клініки ЛКП «Лев» (пряма трансляція)

Читайте також: У Львові відкрили перший в Україні Центр всиновлення тварин (фото, відео)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: