У ЛМР затвердили стратегію розвитку громади Рясного

maxresdefault
Рясне-2. Джерело: YouTube

23 лютого на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради було прийнято рішення «Про затвердження Стратегії розвитку громади Рясного».

Стратегія розвитку громади Рясного передбачає три пріоритети: розвинений транспорт та інфраструктура району; широка пропозиція для дозвілля: культура, рекреація, освіта, спорт; громадські простори, передає кореспондент Дивись.info.

«Ми провели багато зустрічей з мешканцями, вивчили проекти Громадського бюджету, плани районної адміністрації. Після цього разом з мешканцями і депутатами визначили ті напрямки, які є пріоритетними для громади», — пояснив директор ЛКП «Інститут міста» Олександр Кобзарев.

Перший пріоритет передбачає будівництво проектованої вулиці від вул. Суботівської до мікрорайону Рясне; переформатування маршрутів з сполученням до усіх лікарень та автостанцій, з кінцевою зупинкою хоча б одного маршруту в Рясне-1; завершення кінцевої зупинки в Рясне-2; будівництво тролейбусної лінії: вул. Суботівська - Рясне-2; продовження каналізування вулиць та капітальний ремонт міжквартальних доріг та хідників тощо.

По другому пріоритету стратегія пропонує створення медіатеки в Рясне-1, відновлення спортивного поля біля СЗШ № 92 в Рясне-1, створення спортивної інфраструктури біля СЗШ № 100, скейт-парку біля початкової школи в Рясне-2 та інші.

Щодо громадських просторів, то, за словами Олександра Кобзарева, планується створення такого біля статуї Матері Божої; ремонт та благоустрій площі позаду зупинки громадського транспорту поруч з буд. 358 по вул. Шевченка.

«Громада сама визначала ті території, де вони хочуть побачити громадські простори», — пояснює директор «Інститут міста».

Для контролю та реалізації стратегії буде створено робочу групу спільно з представниками громади Рясного, депутатами ЛМР та представниками профільних підрозділів міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: