Як розвиватиметься Сихів до 2027 року

сквер_гідності_2016_літо
Фото: bettersykhiv.org

23 лютого на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення «Про затвердження Стратегії розвитку громади Сихова».

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Основні складові візії розвитку Сихівського району до 2027 року — цікавий, зручний та зелений Сихів. За словами директора КП «Інститут міста» Олександра Кобзарева, було досліджено різні громади, проведено зустрічі, опитування, вивчення проектів Громадського бюджету, робочі зустрічі з мешканцями тощо.

Сихів цікавий передбачає ревіталізацію культурно-освітнього центру Довженка і відновлення площі; створення екскурсійного маршруту по Сихову; будівництво спорткомплексу ігрових видів спорту; відкриття медіатеки й майстерні для дітей; проведення фестивалю на Сихові, облаштування міжбудинкових переходів, як мистецьких об’єктів.

«Якщо говорити про Сихів зручний, то у межах стратегії планується створення автомагістралі по вул. Вернадського; упорядкування стихійної торгівлі (її, як негативну складову визначають не тільки мешканці Сихова); створення громадських просторів. До речі, громада постановила взяти темп — мінімум один проект на рік. Також планується створення нового ДНЗ», — каже Олександр Кобзарев.

Сихів зелений —це розвиток екології району. У рамках цього пріоритету передбачено вровадження культури «Нуль відходів», уроки соціальної екології, створення зеленого лабіринту у парку Павла ІІ, а також озеленення проспекту Червоної Калини тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: