Активісти збираються блокувати концерт Білик, якщо та не визнає Росію агресором

maxresdefault
Ірина Білик

6 березня у Львові запланований концерт української співачки Ірини Білик. Однак, через низку факторів активісти місцевих організацій збираються блокувати її виступ, якщо виконавиця не визнає Росію агресором.

6 березня у Львові запланований концерт української співачки Ірини Білик. Однак через низку факторів активісти місцевих організацій збираються блокувати її виступ, якщо виконавиця не визнає Росію агресором.

Про це під час прес-конференції, 26 лютого, заявив голова Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Сокіл» Богдан Федун, інформує Дивись.info.

За словами Антона Петрівського, представника добровольчого руху ОУН у Львові, причин для блокування концерту Ірини Білик є кілька. Перша — у 2015 році вона відвідала Крим, перетнувши кордон з ним через РФ. Тоді, за словами активіста, співачка ніби то їздила до свого чоловіка, була на весіллі у подруги. Друга ж причина — візит на ювілей до Філіпа Кіркорова у Кремлівський палац у 2017 році.

«Це не була закрита вечірка, це була помпезна подія, де був присутній весь бомонд російського шоубізнесу, які підтримують політику Путіна щодо України», — каже Антон Петрівський.

Богдан Федун каже, що їхні організації не мають на меті збурити громадськість і влаштувати шоу. Єдине, чого вони вимагали від артистки — визнати Росію агресором, а Крим — окупованою територією.

«Наша позиція принципова і вимога до виконавців незмінна: якщо він їздив у Росію чи окуповану територію, він має визнати, що Росія є агресором, що в Україні йде війна і все. Він може спокійно виступати в Україні. Ми ніколи не переслідуємо мету зробити шоу і збурити громадськість. Ми завчасно попереджаємо виконавця і представників концертних залів», — каже Богдан Федун.

За словами Антона Петрівського, через продюсера Ірині Білик пропонували зробити це, однак, він заявив, що співачка не казатиме подібне. Натомість звернув увагу активістів на те, що вона допомагає дітям та фронту.

«Він казав, що з її концертів виділяються гроші на дітей, вона допомагає фронту, але про це заговорили тоді, коли почала горіти земля під її ногами. Це наводить на роздуми, що вона це робить, щоби для неї не було претензій», — переконаний Антон Петрівський.

Зрештою, активісти кажуть, що у випадку, якщо Ірина Білик навіть за 5 хвилин до концерту виконає їх вимоги, вони не блокуватимуть виступ. Інакше — намагатимуться не пропустити її до Львівської опери, де і має відбутися виступ. За словами Богдана Федуна, акція не матиме насильницького характеру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: