Через борги перед перевізниками у Львові можуть перестати вивозити сміття

DSC05314

Станом на сьогодні, 26 лютого, львівські комунальні підприємства боргують перевізникам за вивіз сміття майже 14 мільйонів гривень

Про це ІА Дивись.info розповів начальник управління експлуатаційної діяльності у сфері комунального обслуговування Львівської ОДА Тарас Зозуля.

За його словами, через борги комунальних підприємств Львова вивозити сміття з міста компаніями з кожним днем стає все складніше.

«Це є заборгованість за січень і грудень. Якщо за січень це 10,7 мільйона гривень, то за грудень 2017 року — 3 мільйони гривень. Вся ця ситуація доволі напружена, адже перевізники дуже залежать від тих грошей. В першу чергу це пальне, зарплати та адміністративні витрати. На сьогоднішній день до нас звертаються компанії, що вивозити сміття з кожним днем їм стає все складніше», - сказав посадовець.

Він додав, якщо така ситуація буде продовжуватися, то Львівська ОДА зніме з себе відповідальність за вивезення сміття зі Львова.

«На сьогоднішній день адміністрацією компенсується витрати транспортні, які нам дають перевізники, за нами питання не стоїть. Але ж знову, ці кошти є транзитні, ми платимо перевізнику, а він платить цим фірмам, які наймає і перевозить за межі чи в межах області. Виплата затримується вже другий місяць, і якщо така ситуація буде продовжуватись, то ми тоді їм віддамо цю господарку назад, оскільки зараз питання не стоїть куди возити, а в тому, що комунальні підприємства, які зібрали гроші від мешканців просто не віддають перевізникам», - сказав Тарас Зозуля.

На його думку, така ситуація з боку ЛКП робиться штучно.

«Ми почали аналізувати, що один район Львова має порядку 8 комунальних підприємств, з яких 4 обслуговує одна компанія, ще 4 — інша компанія. Перед одною компанією заборгованість складає за грудень майже 100 %, а за іншою повністю погашена. Виглядає так, ніби це робиться штучно.

Аналізуючи їх динаміку, комунальні підприємства оплачують в тиждень 1-2 мільйони гривень, то на наступний тиждень ми лишимося з боргом в 10 мільйонів, плюс 11-12 мільйонів за лютий. Таким чином вони перевізників просто покладуть на коліна. На апаратній нараді була сказано дуже чітко, якщо вони не погасять перед перевізники борг, ми просто віддамо цю господарку їм назад», - сказав Тарас Зозуля.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, ЛКП не можуть розрахуватись за вивіз ТПВ через державні борги за пільги і субсидії.

Станом на сьогодні, 26 лютого, у м. Львові непогашеною залишається заборгованість в сумі 493 489,7 тис. грн. за надані пільги та житлові субсидії на оплату енергоносіїв та житлово-комунальних послуг. З них: за надані послуги теплопостачання – 218 560,1 тис. грн., газопостачання – 205 245,7 тис. грн., квартирну плату – 31 177,7 тис. грн., електроенергію – 22 500,2 тис. грн., водопостачання – 16 006,0 тис. грн. Зазначена заборгованість склалась у зв’язку з проведенням фінансування не в повному обсязі впродовж 2017 та 2018 років.

Нагадаємо, торік, 29 червня, депутати Львівської міської ради проголосували за передачу функцій з управління твердими побутовими відходами на два роки Львівській ОДА.

Згодом, депутати ухвалили Програму заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017-2019 роки. Відповідно до ухвали, львівське комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс» передається у тимчасове управління Львівській облдержадміністрації на період до 30 червня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: