На посаду аудитора НАБУ залишився один кандидат

b63a289e3d3f44193cd6eea0fc684c70

Ще один претендент на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України від Верховної Ради зняв свою кандидатуру.

Про це на брифінгу повідомив спікер парламенту Андрій Парубій, передає InfoResist.

7 лютого комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції попросив Парубія поставити на голосування тих кандидатів на пост аудитора НАБУ, які були запропоновані в 2017 році: професора Академії адвокатури Сергія Гончаренко, колишнього прокурора США Марту Борщ або колишнього прокурора Іспанії Карлоса Кастренсану.

На наступний день стало відомо, що Марта Борщ попросила більше не розглядати її кандидатуру на аудитора НАБУ. За словами Парубія, після рішення комітету надійшла ще одна відмову.

«Ці кандидатури вже розглядалися, коли я проводив рейтингове голосування і коли попередній раз я ставив на порядок денний обрання аудитора. На жаль, жоден з кандидатів, в тому числі і ті троє, не набрали необхідної кількості голосів. Більш того, склалася така нештатна ситуація, що після рішення комітету двоє з трьох кандидатів, написали заяву про те, що вони не бажають балотуватися, не бажають брати участь в голосуванні Верховної Ради, відборі аудитора », - сказав він журналістам.

Парубій сподівається, що профільний комітет розгляне ситуацію, що склалася і видасть нове рішення по аудитору НАБУ.

Нардеп Єгор Соболєв уточнив, що друга відмова надійшла від Гончаренко. Таким чином, єдиним охочим на пост аудитора залишився Карлос Кастренсана.

Фото: УНІАН

Карлос Кастресана  – іспанський юрист і прокурор. Пройшов шлях від практикуючого адвоката і судді до визнаного прокурора. У 1995 році пан Фернандес перейшов в прокуратуру, в Управління по боротьбі з корупцією, де в його обов’язки входило розслідування економічних злочинів як на національному, так і на міжнародному рівнях.

У 2005 році Карлос Кастресана був призначений прокурором у кримінальних справах Верховного суду Іспанії.

У 2007 році на прохання Генерального секретаря ООН він був делегований на службу в Міжнародну комісію по боротьбі з безкарністю у Гватемалі (CICIG), де працював до 2010 року. Працював в Управлінні ООН, що займається боротьбою з наркотиками і злочинністю (UNODC) та у Відділі закупівель Організації Об’єднаних Націй (UNDP).

Карлос Кастресана був обраний членом Ради Міжрегіонального науково-дослідницького інституту Організації Об’єднаних Націй з питань злочинності та правосуддя (UNICRI).

У 2014 році Карлос Кастресана читав лекції в Хаверфордському коледжі, штат Пенсільванія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: