Страйк у медуніверситеті ім. Богомольця: Супрун протест назвала саботажем

28279234_2044852369132653_5871544658243745670_n

У зв'язку з оголошеним страйком на дверях адміністративного корпусу Національного медуніверситету імені О.Богомольця повісили ланцюг.

У зв'язку з оголошеним страйком на дверях адміністративного корпусу Національного медуніверситету імені О.Богомольця повісили ланцюг, передає УНН.

На дверях ректорату медуніверситету імені О.Богомольця, що розташований на бульварі Шевченка, повісили масивний ланцюг. Окрім того, на самій будівлі вивісили плакати, зокрема з такими написами, як «НМУ проти свавілля», «Страйк НМУ проти свавілля Супрун», «Кабмін, звільни Супрун» тощо.

На дверях також вивішено пояснення щодо причин оголошеного страйку.

«Страйк оголошено у зв’язку з безпрецедентним брутальним та незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров’я України в незалежність та самоврядність НМУ імені О.О.Богомольця, що є грубим порушенням частини 3 ст.2 Закону України «Про вищу освіту», Конституції України та інших актів законодавства, що гарантують автономію вищих навчальних закладів в Україні», – сказано у повідомленні.

Як повідомлялося, студенти та трудовий колектив Національного медуніверситету імені О.Богомольця оголосили безстроковий страйк. Так, з понеділка 26 лютого навчальний процес і наукова діяльність в університеті Богомольця повністю зупиняється на невизначений час.

Нагадаємо, МОЗ відсторонив від обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову. Причиною такого рішення стала відсутність договору між Центром тестування, який є єдиною уповноваженою на проведення ліцензійних іспитів «Крок» організацією, та університетом на проведення ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 1. Стоматологія».

Сама Амосова назвала своє відсторонення «спробою розправи з нею» з боку Міністерства охорони здоров'я.

Відреагувала на страйк в медуніверситеті і в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, яка назвала протест саботажем.

«Це не страйк студентів та викладачів - це саботаж деяких членів адміністрації та деканів НМУ.

Прошу не плутати два кардинально різні явища - самоорганізований студентський рух та спущену згори ініціативу зриву навчального процесу, в заручниках якої опинилися тисячі майбутніх лікарів.

Проблема не в комісії МОЗУ, яка мала здійснити елементарну перевірку документації, а в страху втратити безмежну владу і нездорове уявлення про межі власних повноважень керівництвом НМУ.

Студенти НМУ - вільні люди, які хочуть навчатися, й цьому підтвердженням є їхнє щире обурення кайданам на дверях до навчальних корпусів», – написала у Фейсбук Уляна Супрун.

Крім того, вона опублікувала повідомлення, у яких йдеться про те, що викладачам і студентам просто заборонили сьогодні приходити до навчального закладу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: