У мітингу під ВР Криму брали участь перевдягнені російські військові, – прокуратура

big633

Правоохоронці зазначили, що в мітингу під Верховною Радою Криму 26 лютого брали участь перевдягнені російські військові.

Прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов повідомив, що правоохоронці похвилинно встановили події, які відбувались 26 лютого 2014 року біля будівлі Верховної Ради Криму. Про це в понеділок, 26 лютого, повідомляє прес-служба прокуратури.

За його словами, крім того, були встановлені потерпілі, а також працівники правоохоронних органів та їх керівництво, які повинні були забезпечити організацію та охорону громадського порядку.

«Прокуратурою Автономній Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання представниками проросійських організацій проведенню мітингів на підтримку територіальної цілісності України із застосуванням фізичного насильства, побиття громадян, яке мало місце 26.02.2014 біля будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим, а також неналежного виконання службових обов’язків працівниками правоохоронних органів, які забезпечували охорону громадського порядку», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, досудове розслідування здійснює Національна поліція в АР Крим та м. Севастополі.

Крім того, правоохоронці встановили, що на мобільні телефони Сергія Аксьонова (голова окупаційної адміністрації Криму) протягом дня постійно надходили дзвінки від абонентів РФ.

«Досить важливим фактом є те, що зі сторони проросійських активістів, які стояли з гаслами від’єднання півострову від України, були перевдягненні військові регулярних військ Російської Федерації, які в подальшому брали активну участь у захоплені аеропортів, адміністративних будівель та військових частин. Також, під час проведення мирного мітингу за територіальну цілісність України  були присутні кубанські козаки. Зауважу, що обидві категорії цих осіб не мають ні якого відношення до волевиявлення населення півострову», – наголосив прокурор.

За його словами, станом на сьогодні трьом особам, а саме – керівникам правоохоронних органів, повідомлено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ст.367 ч.2 КК України.

«Вони оголошені у розшук. Слідством встановлено, що наслідком їх халатного ставлення до виконання службових обов’язків з забезпечення охорони громадського порядку під час мітингу відбулися зіткнення між сторонами, в результаті чого 16 осіб отримали тілесні ушкодження та 2 людини загинули», – додали в прокуратурі Криму.

Нагадаємо,  26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: