Прокурор Львівщини розповів, як польські митники «палять» українських колег

28238270_2061049500838733_8002611975646865317_o

Організовані групи осію займаються незаконним переміщенням товарів через кордон через неналежне виконання своїх обов’язків митниками або зща безпосереднього їх сприяння.

Організовані групи осіб займаються незаконним переміщенням товарів через кордон через неналежне виконання своїх обов’язків митниками або за безпосереднього їх сприяння.

Про це під час координаційної наради керівників правоохоронних органів «Стан протидії злочинності на території Львівської області упродовж 2017 року» заявив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент Дивись.info.

«Працівниками митниці не вивчали основні способи на механізми незаконного переміщення товарів через митний кордон, а якщо вивчатися — то недостатньо. Не встановлювалися і не напрацьовувалися групи осіб, які систематично займаються незаконною діяльністю. Отримання інформації від митних органів інших держав свідчить про наявність саме організованих груп, які займаються систематичним незаконним переміщенням товарів через митний кордон. Аналіз інформації від правоохоронних органів Польщі та результати досудового розслідування показало, що незаконне переміщення відбувається внаслідок неналежного виконання службовими особами митниці своїх обов'язків, а в окремих випадках і за безпосереднього їх сприяння», - заявив прокурор області.

За його словами, впродовж 2017 року було 13 повідомлень про виявлення фактів незаконного переміщення через кордон бурштину.

«Такі факти виявлялися на пропускному пункті Угринів. В той же час від митних органів Польщі отримано інформацію про те, що в режимі виїзду з України у пропускний пункт Гребенне в 2015-2016 роках громадянами України задекларовано 200 фактів вивезення бурштину з України вагою понад 33 тонни. Всі розуміють? У нас ніхто не бачив 600-700 кілограм в автомобілі, в бусі, вантажівці. Людина заїжджає на територію Польщі і відразу декларує, що везе 600 кг бурштину. Як може наш митник не бачити цього порушення?», - обурився прокурор.

«Є пропозиція за прикладом патрульної поліції використовувати відеозапис під час проведення огляду. Щоб не призначалися по 200 фактах службові розслідування», - заявив прокурор.

За його словами, пропозиція буде скерована керівництву ДФС України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: