Прокурор Львівщини розповів, як правоохоронці «пресують» бізнес

28471366_2061049757505374_8390982312281380841_n
Фото: прес-служба прокуратури Львівської області

У 2017 році до митниці було скеровано 250 листів щодо проведення поглибленого огляду траспортних засобів суб’єктів господарювання.

Про це під час координаційної наради керівників правоохоронних органів «Стан протидії злочинності на території Львівської області упродовж 2017 року» заявив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент Дивись.info.

За його словами, найбільше таких листів було скеровано поліцією і СБУ.

«Ви всі розумієте, про що ми говоримо - переогляд на митниці. 2700 переоглядів було здійснено на підставі цих листів. Відсоток виявлених порушень - менше одного. Скільки затрат було і кому потрібна така робота. Ми говоримо про тиск на бізнес. Хтось би посперечався в цій ситуації? Є про що поговорити з працівниками СБУ та поліції», - заявив прокурор області.

Він нагадав, що переогляди можуть проводитися лише у межах кримінального провадження, або оперативно – розшукової справи, а недотримання порядку є підставою для відмови у переогляді.

«Частина доручень не мала стосунку до предмету доказування у кримінальних провадженнях, правові підстави є сумнівними. В інших регіонах вже є задоволені позови до правоохоронних органів, які безпідставно вимагали проведення переоглядів. Нічим іншим, як тиском на бізнес це пояснити не можна», - додав прокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: