У «Сколівських Бескидах» показали життя зубрів (фото)

IMG_7645

За результатами моніторингу, обліку та спостережень за популяцією на Львівщині з початку цього року нараховується 84 зубри.

Як розповів директор національного парку «Сколівські Бескиди» Василь Бандерич, у зимовий період на території парку здійснюється підгодівля тварин, - сіном, соломою, капустою, буряками та висівками, передає кореспондент Дивись.info.

«Основне стадо перебуває тут, самка та молоде покоління залишаються тут. Важливу роль у відтворенні виду відіграє фактор підгодівлі в осінньо-зимовий період», - зазначив Бандерич.

 

На виконання «Програми ре інтродукції бізона європейського (зубра) в Сколівських бескидах (Українські Карпати)» у межах проекту «Відновлення субпопуляції зубра європейського у Східних Карпатах», які фінансувалися фондом ОНПС упродовж 2009-2010 років у вольєр Майданівського лісництва НПП «Сколівські Бескиди» завезли 11 зубрів з Німеччини та Австрії. Згодом тварин випустили в природу.

Відтак, на даний час уже сформувалось стадо, що налічує 33 особини, з яких 5 народилися у 2017 році.

В цьому році по парку зафіксовано 414 особин оленя благородного, 411 особин козулі  та 112 кабана. З хутрових звірів обліковано18 вовків, 46 лисиць та 268 куниці.

Окрім того, облікували 27 особин ведмедя бурого, 23 особини рисі та 10 особин кота лісового.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: