Амосова закликала студентів припинити страйк, а Супрун заявляє про погрози

212236

Ректор Національного медуніверситету ім. Богомольця Катерина Амосова, яку тимчасово відсторонили від виконання обов'язків, закликала припинити безстроковий страйк, який оголосили на її підтримку.

Ректор Національного медуніверситету ім. Богомольця Катерина Амосова, яку тимчасово відсторонили від виконання обов'язків, закликала припинити безстроковий страйк, який оголосили на її підтримку, пише УП.

Відеозапис розміщено на сайті вишу.

«Звертаюся в першу чергу як лікар і викладач із закликом припинити страйк і поновити навчальний процес… Але ми маємо бути свідомими у своїй відповідальності перед суспільством.

Так само як ми змусили почути нас, ми маємо чути думки різних людей в університетській спільноті. Переконана, що цей здобуток нашої спільноти має змінити мову протесту на мову діалогу. Закликаю, шановні колеги, припинити страйк і повернутися до навчання», – сказала Амосова.

Безстроковий страйк на підтримку ректора Катерини Амосової оголосили 25 лютого через те, що 20 лютого її відсторонило від посади МОЗ на час службової перевірки.

Офіційна причина – зрив ліцензованого тестування «Крок» для студентів-стоматологів.

Катерина Амосова назвала рішення МОЗ незаконним і заявила, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський намагався змусити її порушити закон, погрожуючи звільненням.

Того ж дня представники студентського самоврядування заблокували вхід у ректорат, не допускаючи до роботи призначеного в.о. ректора Михайла Захараша.

Страйккомітет вимагав поновлення ректора на посаді та відсторонення від обо'язків в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

На сторінці страйккому також сказано, що причина пропуску навчальних занять на період страйку буде вважатися поважною, а студентам дозволять відпрацювати їх під час подальших поточних занять та підсумкових модульних контролів.

До страйккомітету увійшли студпарламент, студентський профком, ГО «Студентська довіра», декани та проректори, профспілковий комітет університету.

Під оголошеннями страйккому та НМУ студенти обурювались зривом занять через страйк.

МОЗ і МОН закликали не допустити зриву навчального процесу.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що це не страйк студентів та викладачів, а саботаж деяких членів адміністрації та деканів НМУ.

Через страйк в університеті Богомольця і зупинку навчального процесу студентів до себе закликали клініки «Борис» та Спіженко, Revival Institute for Future, а також Інституті фізіології НАН.

Тим часом в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці написала про повідомлення з погрозами, яке надійшло прем’єру та міністрам.

«Гібридна війна проти трансформації України в європейську державу триває.

Щойно перед початком уряду прем’єр-міністру та міністрам прийшло повідомлення з погрозами через ситуацію, яка склалася в НМУ. Вчора намагалися зламати мою приватну сторінку на Facebook.

Тактика кібертероризму та залякування - одні з улюблених способів не лише Російської Федерації, але й її союзників в Україні.

Звертаюсь до правоохоронних органів з проханням вжити відповідних заходів.

Правда переможе», – написала Уляна Супрун.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: