Аваков придбав віллу в Італії на 26 кімнат — ЗМІ

9F76C081-D4AE-43C8-B3B4-5DA57AE44121_w1023_r1_s

Приблизна вартість нерухомості, яка перейшла у власність фірми міністра, складає близько 774 тисячі євро.   

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у 2017 році став власником вілли на узбережжі Середземного моря в Італії. Про це свідчать документи з бізнесового та майнового реєстрів Італії.

Як пишуть «Наші гроші», вілла нараховує 26 кімнат у будівлі площею 566 метрів на першому, другому поверхах та у підвалі. Приблизна вартість нерухомості складає близько 774 тис євро.

Як зазначає видання, схема придбання вілли не була простою. У 2017 році фірма «Avitalia S.R.L», власником якої на 100% є Арсен Аваков, поглинула іншу італійську фірму «Ferdico S.R.L». У лютому 2017 «Ferdico S.R.L» отримала держакт на право власності на віллу на вулиці Баттері в італійському муніципалітеті Сан Феліче Чірчео, у регіоні Лаціо, провінція Латина (via delle Batterie, San Felice Circeo, Lazio, Latina, Italy). На той момент фірма Авакова «Avitalia S.R.L» вже на 100% володіла «Ferdico S.R.L».

Під час злиття з компанією «Avitalia S.R.L» статутний капітал «Ferdico S.R.L» становив 30 тис євро. Відтак, міністр внутрішніх справ України за 30 тис євро став власником нерухомості в 774 тис євро. При цьому, відповідні зміни до італійського реєстру нерухомості станом на лютий 2018 року внесені ще не були – вілла в Сан Феліче Чірчео досі зареєстрована на «Ferdico S.R.L».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що віллу в Італії, якою володіє його компанія, використовує під туристичний проект його дружина Інна. Про це йдеться в коментарі міністра, який передав директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, пише «Українська правда».

«Це один із туристичних бізнес-проектів, яким займається дружина в Італії, в рамках роботи в італійській компанії», – заявив Аваков.

«Ідеться про приміщення під міні-готель, придбане за кредитні кошти і за участю коштів капіталу компанії "Авіталія"», - уточнив він.

За словами Авакова, цим проектом його дружина займається понад 1,5 року.

«Ймовірно, проект буде реалізований і запрацює у 2019 році», – повідомив він.

«Це один із декількох туристичних бізнесів, яким займається дружина. Легально, офіційно, транспарентно – і в цьому немає жодної сенсації», – запевнив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: