Хто очолить Національну службу здоров’я і розпоряджатиметься 100 мільярдами гривень

932128

У конкурсі на посаду голови Національної служби здоров’я переміг Олег Петренко – заступник генерального директора з питань стратегічного розвитку акушерсько-гінекологічної клініки ISIDA у Києві.

«Вітаю українців з перемогою! Головою НСЗУ буде фахова та чесна людина!» – написав у Фейсбуку  Тимофій Бадіков, голова правління ГО «Батьки за вакцинацію».

Олег Петренко медичну освіту здобув у Вінницькому національному медичному університеті ім. Н.І. Пирогова, має ступінь магістра менеджменту організацій охорони здоров'я Школи охорони здоров'я Києво-Могилянської академії та Маастрихтського університету. Крім того, він випускник Української школи політичних студій.

У клініці ISIDA працював з 2015 року.

У 2009 році Олег Петренко був членом Ради з питань реформування охорони здоров’я при Кабінеті міністрів, де займався розробленням проектів реалізації державної регуляторної політики у сфері охорони здоров’я.

Національна служба здоров’я України – це новий орган, який створюється у рамках медичної реформи і контролюватиме всі виплати в сфері охорони здоров’я, обиратиме лікарні, які отримуватимуть гроші від держави та контролюватиме розподіл понад 100 млрд гривень щороку на оплату послуг пацієнтів.

Саме НСЗУ виступатиме замовником послуг, розраховуватиме тарифи, за якими платитиме держава за хворих, укладатиме договори про медичне обслуговування населення тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: