Працівник посольства РФ в Аргентині заявив, що кокаїн йому підкинули американці

2123279 (1)

400 кілограмів кокаїну в школі російського диппредставництва з'явилися в результаті провокації американських спецслужб і місцевої поліції, заявили в РФ.

Співробітник посольства Росії в Аргентині Андрій Ковальчук, якого підозрюють в організації контрабанди 400 кг кокаїну, заявив, що наркотики підкинули американські спецслужби і місцева поліція. Про це в середу, 28 лютого, заявив адвокат Ковальчука Володимир Жеребенков, пише Korrespondent.

На його переконання, йдеться про сплановану провокацію.

«Ковальчук переконаний, що наркотики були підкинуті аргентинською поліцією за участю в цій провокації американських спецслужб з метою дискредитувати російську дипмісію», - сказав Жеребенков.

За словами адвоката, його підзахисний наполягає, що в 12 виявлених валізах містилися кава, алкоголь, особисті речі та подарунки. При цьому Ковальчук стверджує, що валізи були набагато легші, ніж до моменту виявлення кокаїну. За словами підозрюваного, про зміст валіз в посольстві знали.

«У нього є всі чеки, квитанції і свідки, які підтверджують, що він купував саме каву. Посудіть самі, якщо він наркобарон, якого з нього роблять, то дивно, що у нього весь цей товар лежить понад рік під сходами і жодної реакції з його боку немає», - сказав Жеребенков.

Адвокат розповів, що каву і алкоголь купили в липні 2016 року і залишили на зберігання в школі посольства. Кокаїн виявив наприкінці листопада новий завгосп посольства, який проводив інвентаризацію господарства.

Жеребенков повідомив, що Ковальчук має намір надати слідству докази того, що в його валізах не було кокаїну, а сам він не є наркоторговцем.

«Зараз ми готуємося до захисту. Не відкидається, що воін з'явиться, оскільки у нього є велике бажання приїхати і встановити істину», - сказав адвокат.

Жеребенков зазначив, що найближчим часом вирішить з підзахисним питання про поновлення термінів на оскарження і подасть скаргу в Московський міський суд на заочний арешт Ковальчука з проханням змінити йому обрану міру запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: