Голову правління НАК «Нафтогаз України» хочуть оштрафувати на 8,3 мільярда гривень

kobolev_15_650x410

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв отримав від Державної фіскальної служби два персональних штрафи на загальну суму 8,3 мільярда гривень.

Про це він повідмив на своїй сторінці у Фесйбук.

«А ось і привітання з перемогою в Стокгольмі, яке я сьогодні отримав від Державної фіскальної служби України: два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд. грн.

Тобто я (як фізична особа) повинен сплатити 8,3 млрд. грн «не пізніше п‘ятнадцяти днів», – написав Андрій Коболєв.

Він зазначив, що підстава, зазначена в тексті постанови – «не забезпечив можливість подання додаткової митної декларації з повним пакетом товаросупроводжуючих документів».

«Реальна причина – відмова Нафтогазу оформлювати та оплачувати природний газ, який ВАТ «Газпром» контрабандно постачав на тимчасово окуповані території Донецької та Луганських областей. Саме тому ми досі й не можемо надати весь пакет документів, оскільки не будемо платити за газ, який не замовляли і не споживали, але на якому наполягає Газпром.

Я не жаліюсь, я просто хочу, щоб всі розуміли, з якими «патріотами» нам тут доводиться мати справу», – написав Коболєв.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж зобов'язав російського монополіста «Газпром» доплатити НАК «Нафтогаз України» 4,63 мільярда доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: