Мікрорайон Знесіння матиме нову медичну амбулаторію

medycyna_ukrajina_ambulatorija_1
фото ілюстративне

2 мільйони гривень закладено у міському бюджеті Львова для покращення роботи амбулаторії сімейної медицини №1, яка нині працює на вулиці Польовій,29.

Зокрема, йдеться про капітальний ремонт нового приміщення.

«Є два варіанти, які ми розглядаємо для покращення умов надання первинної медичної допомоги, - каже голова комісії інженерного господарства, транспорту, звязку та житлової політики ЛМР Остап Доскіч. – Перший – зробити капітальний ремонт у існуючій будівлі. Другий, - більш прийнятний, перемістити амбулаторію у комунальне приміщення на вулиці Б.Хмельницького, також попередньо відремонтувавши його, та закупити необхідне обладнання для роботи. Обидва варіанти – це крок уперед для мешканців мікрорайону Знесіння, які невдовзі зможуть отримувати належну первинну медичну допомогу недалеко від дому», - каже депутат.

Те, що надання первинної медичної допомоги повинно  бути на належному рівні кажуть не лише пацієнти, але й самі лікарі. Водночас, сучасних медичних амбулаторій у Львові не так багато. Відтак планування та реалізація кожної такої медичної установи має бути чіткою та продуманою.

Днями, під час наради у заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, присутні обговорили питання щодо капітального ремонту амбулаторії сімейної медицини №1.

«Реформа Міністерства охорони здоров’я вимагатиме виключно електронного документообігу. Бо зміни, які запроваджує міністерство, полягають у тому, що між пацієнтом і сімейним лікарем укладається декларація на обслуговування, і цю декларацію лікарі вносять в електронну систему. І лише після цього держава зможе оплачувати лікарю ведення пацієнта. Якщо ж декларація не потрапляє в електронний реєстр, то кошти на установу і, відповідно, на пацієнта, не виділяються», - наголосив на необхідності модернізації міських амбулаторій начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Нагадаємо, у закладах охорони здоров’я м. Львова функціонує 459 дільниць, 18 амбулаторій та 36 відділень сімейної медицини. Охопленість сімейною медициною становить 92% населення м. Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: