НАБУ обшукало кабінет судді, що розглядав справу Крисіна

192620

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук в кабінеті судді Олега Линника, який виніс вирок про умовне покарання для співучасника вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна.

Про це пише Insider з посиланням на власні джерела в НАБУ.

За словами співрозмовника, обшук проводиться у судді Шевченківського райсуду Києва Олега Линника, в рамках перевірки інформації про ймовірне незаконне збагачення судді.

В НАБУ виданню підтвердили обшуки, які тривають у Шевченківському райсуді у кабінеті одного з суддів, але прізвище не називали.

Зазначено, що обшук здійснено в межах проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

«Ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва було надано дозвіл на відшукання та вилучення певних документів», - йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі умовно, звільнивши від покарання з випробувальним терміном у два роки. Крисін у суді визнав свою провину в хуліганстві та нанесенні тілесних ушкоджень, однак він заперечує, що умисно вбив журналіста.

28 грудня Генпрокуратура подала апеляцію на вирок Крисіну.

Водночас ЗМІ пишуть, що Крисін вже тривалий час має впливових покровителів серед високопосадовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: