Порошенко помилував довічно засуджену львів'янку

28378715_565675027100950_740947457604949211_n

За інформацією нардепа Грановського, Людмила Кушинська буде звільнена у березні 2018 року. 

Президент України Петро Порошенко помилував довічно засуджену Любов Кушинську.  Про це на своєму Facebook написав народний депутат Олександр Грановський.

«Через 20 (двадцять) років 2 (два) місяці і 5 (п'ять) днів Любов Кушинська дізналася, що скоро звільниться, а точніше в березні 2018 року, а точніше через пару тижнів. Це стало можливим завдяки неймовірним зусиллям дуже професійних адвокатів Андрію Федуру і Зої Ярош, бажанням експертів-криміналістів розібратися у всій цій каламутній історії, не без допомоги поліграфологів, які більше 3 діб провели в колонії з Любою в надії встановити істину, якій пішов третій десяток. Повірте, пройти всі ці кола пекла було досить складно», - написав він.

Зокрема, Грановський повідомив, що близько року тому йому подзвонив Денис Чернишов, який займається в Міністерстві юстиції України питаннями пенітенціарної служби і розповів історію про жінку, яка відбуває покарання, яке вона не скоювала.

«Цю впевненість, зі слів Дениса, завжди і багато років поділяли всі без винятку керівники відомства, професійне юридичне співтовариство, але беручи до уваги специфіку нашого КПК, зробити так нічого і не змогли. Допомогти жінці в принципі нікому: донька після звинувачення у вбивстві 2 чоловік поїхала в іншу країну, інших родичів що їй симпатизують теж немає, як і грошей на захист», - написав він.

Грановський також розповів про свій візит в Качанівську колонію в Харків.

«Треба сказати, що мене в якійсь мірі підкупив відвертий монолог Люби, яка навіть після стількох років зберігала спокій, демонструвала гостроту розуму, багато читала, стежить за усіма політичними та іншими подіями. Вона ніколи в спілкуванні зі мною не приховувала, що добре пам'ятає і те, за що могла б відповісти за законом, але вона не вбивала і не збиралася в цьому зізнаватися. Складність її ситуації ще й у тому, що Любов категорично відмовлялася визнати провину і, тим самим, отримати право звернутися до президента України з проханням про помилування», - написав політик.

«Я особисто знайшов і деяких суддів, які слухали цю справу, прокурорів, які звинувачували Любу, інших свідків, поговорив з журналістами і т. д. Поза всяким сумнівом, у той далекий час система отримала однозначну команду: Люба Кушинська повинна здохнути на нарах. Так не сталося. Люба скоро звільниться і, впевнений, скасує в судовому порядку всі ті незаконні рішення, через які її друзі і товариші відправили в місця не настільки віддалені. У цієї системи, природно, є конкретні імена і ми зможемо їх офіційно назвати найближчим часом», - додав Грановський.

Він також повідомив, що був змушений особисто звернутися з проханням до президента України і, відповідно, до комісії з помилування.

«Точно знаю, що моє звернення не було емоційним: я передав тонну матеріалів нових експертних висновків, які говорили однозначно - наявні матеріали кримінальної справи на той момент не давали ні можливості, ні права суддям приходити до найважливішого висновку у житті Люби - вбила 2 людей. Комісія, очевидно, вивчила і висновок поліграфологів, які прийшли до цього висновку», - написав він.

Нагадаємо, у 90-ті Кушинська займалася у Львові підприємницькою діяльністю та керувала фірмою «Квазар». Правоохоронці звинуватили її у замовному вбивстві 61-річного завідувача відділення клінічної лікарні Львівської залізниці Ореста Циньовського і його зятя – 38-річного підприємця Ярослава Дрожджаля, яке сталося 1997 року.

У правоохоронних органах вважали, що вона скоїла злочин, аби заволодіти квартирою одного з убитих. Натомість обвинувачена заявила, що її підставили високопоставлені працівники правоохоронних органів і юстиції, щоб не повертати їй борг у кілька сотень тисяч доларів.

Як писали ЗМІ, 2005 року Апеляційний суд Львівський області засудив Любов Кушинську до довічного ув'язнення, а її спільника Андрія Манька – до 15 років позбавлення волі. Засуджені категорично відмовилися визнати себе винними і подали касаційну скаргу. Однак Верховний суд України залишив вирок без змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: