На вулицях Дубая з’явився безпілотний транспорт

60_main
Фото: next-future-mobility.com

В Об'єднаних Арабських Еміратах розпочалися випробування автономних транспортних засобів для пасажирських перевезень.

Влада Дубая (ОАЕ) дозволила тестування безпілотних пасажирських автобусів. Дві з’єднані між собою капсули кубічної форми вже можна було побачити на вулицях цього міста, пише «Новое время» з посиланням на Reuters.

Представники транспортного управління Дубая виділили близько $410 тис. для дослідження перспективності безпілотних автобусів. Перші кілька років вони будуть курсувати за попередньо визначеними маршрутами. Однак в подальшому очікується, що подібний транспорт можна буде викликати безпосередньо додому зі свого мобільного телефону.

Міська влада поки що не визначилася, коли самохідний транспорт запрацює в повну силу – на комерційній основі. Можливо, наприкінці 2018-го – на початку 2019 року Дубай зможе назвати більш чіткі строки.

Шестимісні «кубики» створені американською компанією Next Future Transportation. Вони оснащені електродвигуном і можуть розганятися до 80 км/год.

Згідно стратегії Dubai Future Accelerators, до 2030 року 25% всіх міський транспортних перевезень буде здійснювати автономний транспорт.

В цю програму також входять і морські перевезення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: