Порошенко підписав новий закон про приватизацію

5651762f63fe1b6d7eab161579edecb0_1519997731_extra_large

Президент Порошенко підписав закон про приватизацію державного майна.

Про це йдеться на офіційному сайті президента.

Порошенко зазначив, що ставить прийняття цього закону нарівні з освітньою, медичною та пенсійною реформами.

«Закон передбачає приватизацію такою, якою вона, за винятком буквально кількох випадків, наприклад приватизація "Криворіжсталі", ще не була - чесною, прозорою, конкурентною», - підкреслив президент.

Президент підкреслив, що, незважаючи на значний прогрес в удосконаленні управління держактивами, у держави все ще залишаються тисячі підприємств і ресурсу привести в порядок кожне з них немає.

«Тому в державній власності повинні бути збережені тільки стратегічно важливі підприємства», - зазначив Порошенко.

Голова держави нагадав, що серед новацій закону - об'єкти малої приватизації будуть продаватися шляхом відкритого інтернет-аукціону, що дозволить розширити коло потенційних покупців і збільшити прозорість процесів.

«Об'єкти великої приватизації в обов'язковому порядку будуть реалізовуватися тільки з залученням радників. У ході прийому заявок передбачено проведення ретельної перевірки документів, в тому числі на предмет походження коштів. Ніяких схем-шахрайств, відмивання грошей через українську приватизацію ми не допустимо», - сказав він.

«У тому числі, це унеможливить допуск до торгів осіб, пов'язаних з країною-агресором. Підкреслюю, що російські гроші в приватизації в Україні участі не беруть», - підкреслив Порошенко.

Також, за словами президента, законом передбачена можливість для покупців-нерезидентів здійснювати оплату за придбані об'єкти приватизації не тільки в українській гривні, а й у вільно конвертованій валюті.

Крім того, новий власник на час отримує імунітет від спроб старих боржників отримати активи підприємства за ініціювання процедури банкрутства.

Президент очікує від уряду прийняття всіх необхідних заходів, спрямованих на завершення в 2018 році процесів приватизації великих об'єктів, визначених Фондом держмайна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: