Прогнози синоптиків на літо 2018

pogoda-v-ukrayin-vltku-2018-prognoz-sinoptikv_311

З початком весни українці традиційно починають планувати відпустку. І одним із основних чинників при виборі дати бажаного відпочинку є погода.

Пропонуємо ознайомитися із прогнозами на літо 2018 року!

Згідно тверджень знавців зоряного небосхилу, 2018 рік пройде під керуванням планети Венери, внаслідок чого погода впродовж цього періоду буде теплою, але дещо вологою. Відтак, пропонуємо детальнішу інформацію, якою буде погода у червні, липні та серпні 2018 року.

Червень

Фото: Миколаївський обласний центр народної творчості

Згідно з тенденцією попередніх років, літо прийде вже під кінець травня, проте воно носитиме весняний присмак, адже в нічну пору доби температура буде сильно знижуватися.

У першій половині літа деякі фахівці обіцяють невелике похолодання і дощі. Цілком можливо, що жителям півночі і заходу України доведеться надягати куртки, щоб не застудитися. На півдні України буде комфортніше – після першого дощового тижня встановиться суха і тепла погода з температурою до +18-22 градусів.

Загалом же цей місяць потішить усіх теплими сонячними днями. Така погода протримається майже до 25 числа. Останній тиждень першого літнього місяця принесе в більшість регіонів країни зливи, грози і буревії. Тож до цього часу обов’язково варто підготувати парасольку і водонепроникне взуття.

Липень

Прогноз погоди на літо 2018 передбачає, що другий місяць буде багатий як на спекотні дні, так і рясні короткотривалі дощі. Перші дні цього місяця збережуть вологу погоду: небо буде покрито суцільними хмарами, які регулярно поливатимуть землю переважно грозами і звичаними нетривалими дощами.

Джерело: Depo.Київ

Вже після 5 липня погодні умови поліпшаться, по всій країні стовпчики термометра будуть показувати позначки, які близькі до + 40С. Аномальна спека невдовзі призведе виникнення сильних гроз, однак триватимуть вони лише декілька днів.

Найчастіше для відпусток виділяють липневі дні, тому слід ретельно обирати оптимальні комфортні дні, щоб відпочинок лишив в пам’яті лише позитивні спогади, а засмага набула бажаного відтінку.

Серпень

Погодна обстановка під час останнього місяця літа дуже схожа на обстановку, яка пануватиме в липні. Відтак, в першій декаді серпня пройдуть нетривалі дощі і грози — період із 1 по 5 календарний день.

Після того, як вони закінчаться, стовпчики термометра різко піднімуться в більшості областей аж до відмітки +37 С. Уже через тиждень літня погода знову покаже свій дощовий характер, проте ітимуть дощі тільки декілька днів.

Фахівці цієі галузі єдині в такому рішенні: червень буде приємним і гарним — температура повітря в більшості регіонів триматиметься в діапазоні +26 — + 28 С. Дощів же, на відміну від астрономічного прогнозу, не передбачається. Визначена синоптиками погода в липні також характеризується почергованістю спекотних днів і днів з сильними грозами. Більшість часу температура коливатиметься в діапазоні + 34 — +40 С в сухі дні, +22 — +26 С — в дощові.

Кінцевий літній місяць потішить теплою сухою погодою, яку ближче до другої декади, замінять на декілька днів грозові дощі, по закінченню яких, температурний режим повернеться в попереднє русло.

Джерело: УкраїнаToday, Poradum.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: