У Львові пошкодження історичних будівель розслідуватиме спеціальна комісія

chorna-kam---yanitsya-1
Фото: То є Львів.

Виконавчий комітет Львівської міської ради створив адміністративну комісію, яка розглядатиме справи пов’язані з пошкодженням об’єктів історичної спадщини, передає кореспондент Дивись.info.

Як пояснив заступник керівника юридичного департаменту ЛМР Мирослав Гавриляк, комісія розглядатиме адміністративні спори за 92-ю статтею Кодексу про адміністративні правопорушення.

«Це порушення вимог законодавства про охорону культурної спадини. І ця комісія  буде діяти у межах центральної частини Львова», – розповів він.

«Комісія дозволить скоротити час від виявлення порушення до притягнення винуватця до адміністративної відповідальності», - додав заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Згідно з рішенням, комісія розглядатиме випадки неправомірних дій щодо старовинних фасадів, вікон, брам тощо протягом 15 діб.

Комісія повинна засідати не рідше двох разів на місяць. Якщо певні незаконні дії щодо будівель історичного середовища підтвердяться, то члени комісії мають право винести постанову про накладання штрафу на порушника, або зробити йому попередження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: