У ЗСУ розповіли, скільки самогубств стається в зоні АТО

26424318208_966a9c3ae3_k_1

Проблема з самогубствами серед військових існує, але вона й вирішується.

Кількість самогубств серед українських військовослужбовців дещо скоротилася від 2015 року, 30% суїцидів стаються в зоні АТО. Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив очільник управління морально-психологічного забезпечення Генштабу ЗСУ, генерал-майор Олег Грунтковський.

За його словами, проблема з самогубствами серед військових існує, але вона й вирішується. Зокрема, якщо проводити порівняльний аналіз від  2015 року, то є тенденція до зниження суїцидів в армії на 20%.

«Наприклад, з початку цього року завдяки оперативному втручанню та наданню психологічної допомоги командирами підрозділів, офіцерами структур морально-психологічного забезпечення, капеланами вдалося уникнути 9 випадків скоєння самогубства військовослужбовцями», - наголосив Грунтковський.

Він також пояснив, чому Міноборони зазвичай не розповсюджує інформацію щодо кількості самогубств у армії. За його словами, кількість випадків самогубств, яка є в армії, зазвичай корелює зі середньостатистичним рівнем кількості суїцидів, який є в державі.

«З усіх сумних випадків, близько 30% суїцидів в армії відбувається в АТО, всі інші – в тилу. І ще є така психологічна практика у військах, і не тільки в наших, а й за кордоном: якщо багато розповідати про самогубства і наголошувати на цьому - їхня кількість не зменшується, а зростає. Це дуже тонка професійна робота фахівців-психологів, і тут головне "не нашкодити"», - підсумував Грунтковський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: