Українських консулів видалили з судового засідання у справі Павла Гриба, – МЗС

28378903_1592607137459867_8130082205332257322_n

МЗС України висловлює категоричний протест у зв’язку з рішенням Октябрьського районного суду від 2 березня продовжити термін тримання Павла Гриба під вартою до 4 травня.

МЗС України висловлює категоричний протест у зв’язку з рішенням Октябрьського районного суду від 2 березня продовжити термін тримання Павла Гриба під вартою до 4 травня, а також глибоко обурене неправомірним рішенням судді про видалення українських консулів із судового засідання під час розгляду цього питання.

Про це повідомляє МЗС України на своїй сторінці у Фейсбук.

«Чергове неправомірне судове рішення у сфабрикованій проти Павла Гриба справі свідчить про політичну заангажованість російської судової системи та відсутність правосуддя.

Системні грубі порушення російською стороною Віденської конвенції про консульські зносини та Консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією, а також перешкоджання українським консулам забезпечувати консульський захист прав та інтересів незаконно утримуваних на території Росії громадян України свідчать про свідоме ігнорування взятих на себе міжнародних зобов’язань, в тому числі з метою приховування фактів фальсифікації кримінальних справ.

Вимагаємо негайно звільнити Павла Гриба та інших громадян України, незаконно утримуваних Російською Федерацією за сфабрикованими обвинуваченнями, а також припинити практику перешкоджання українським консулам здійснювати заходи консульського захисту», – йдеться у повідомленні МЗС.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: