Як Львівщина експортує м'ясо на український та світові ринки (фоторепортаж)

IMG_7821

1 березня у Старому Яричеві на Львівщині відкрили нові виробничі потужності ТзОВ «ЛембергМіт».

1 березня у Старому Яричеві на Львівщині відкрили нові виробничі потужності ТзОВ «ЛембергМіт».

Це м'ясопереробний цех із єдиним в Україні автоматизованим морозильним складом продукції місткістю 4000 тонн, передає кореспондент Дивись.info.

Участь у відкритті взяла заступниця Міністра економічного розвитку і торгівлі України - Торговий представник України Наталія Микольська, яка зазначила, що для Уряду та України відкриття будь-якого нового виробництва – це велика перемога, оскільки це нові робочі місця та зростання української економіки.

«Для нас удвічі більша радість, коли ці підприємства є ще й підприємствами-експортерами. Вкрай важливо, аби українські експортери заробляли якомога більше для себе та для країни, адже експорт - це стабільна гривня та іноземна валюта, яка підвищує наш економічний потенціал», - каже Микольська.

«Мені дуже приємно бути сьогодні на відкритті оновленого виробництва по обвалці і переробці м'ясної продукції з декількох причин: по-перше, підприємство фактично створює додану вартість в Україні, по-друге, підприємство застосовує найкращі технології, по-третє, це підприємство-експортер, а оскільки експорт є двигуном економіки, ми повинні допомагати таким підприємствам», - додала заступниця міністра.

Своєю чергою, директор м'ясопереробного комплексу компанії «Лемберг Міт» Віталій Балух пояснив, що підприємство займається переробкою наразі лише свинини, проте компанія в майбутньому планує працювати також по курятині та яловичині.

«Підприємство спеціалізується на забої свинини, її обвалюванні та постачанні сировини як на українські, так і закордонні ринки. У нас є великі можливості, зокрема обвалювання свинини у кількості 100 тонн щодня. Окрім того, також її заморожування у автоматизованій камері, - від +8 до -15 градусів», - зазначив пан Віталій.

«Відповідно, це є перша черга нашого будівництва, запланована і друга черга, де буде така ж камера, оскільки  це – хороший інструмент як для зберігання м’яса, так для його продажу. Наступним нашим кроком стане камера розміром 35 тисяч тонн», - розповів директор з виробництва ТзОВ «ЛембергМіт».

Варто зазначити, що на підприємстві зараз є понад 100 робочих місць.

За словами Віталія Балуха, свою продукцію компанія постачає на українські ринки та експортує у Гонконг, В’єтнам, Грузію, Анголу, Конго.

Він також зауважив, що таких потужностей в Україні по заморозці м'яса немає ніде. «Щодоби 100 тонн м'яса може заморожувати тільки компанія «Лемберг Міт», - додав директор.

Окрім того, більш, ніж 20 вітчизняних фермерських господарств за прямими контрактами вирощують для підприємства свинину найвищої якості, що підтверджено міжнародними сертифікатами.

Відтак, ТзОВ «ЛембергМіт» випускає більше 1500 тонн продукції у місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: