За побудову пунктів пропуску мають відповідати регіони, - Міністр закордонних справ

IMG_8044

Кордон має припинити бути кордоном, який роз'єднує і стати таким, що єднає.

Про це заявив сьогодні, 2 березня, на прес-конференції у Львові Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент Дивись.info.

«Я вважаю, що мають люди, які можуть взяти на себе відповідальність і владнати весь той бардак, який відбувається навколо будівництва пунктів пропуску», - сказав Клімкін.

За його словами, зараз потрібно прийняти одне важливе рішення: за побудову пунктів пропуску мають відповідати регіони, але стратегічне планування має залишатися на рівні держави, оскільки в нас є відповідні двосторонні комісії зі всіма прикордонними країнами і МЗС бере дуже активну участь в цьому.

Також він зазначив, що Україна має прийняти рішення, за яким кордон мав би припинити бути кордоном, який створює всім проблеми.

Читайте також: Міністр закордонних справ на Личаківському цвинтарі вшанував пам`ять Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО (фото)

«Якщо найближчим часом, протягом 2-3 років, ми кардинально це не змінимо, то отримаємо ситуацію близьку до колапсу. А без збільшення людських та економічних контактів, те, що ми плануємо зараз із Європейським Союзом, - всі нові регіональні, транскордонні проекти, європейські інвестиції просто не спрацюють», - додав він.

Читайте також: Скорботні заходи у Павлокомі: чи забезпечить польська влада безпеку української делегації

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: