Академія директорів: освітяни Львівщини пройдуть курс з реформування освіти

21167128_1445490005533281_3641540183289007700_o
фото - архів: Департамент освіти і науки ЛОДА

Два дні тому завершилася реєстрація на освітній проект «Академія директорів».

Про це журналістам Дивись.info повідомили у департаменті освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

«Академія директорів» – проект ініційований департаментом освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та проведений вперше у 2017 році у співпраці з ГО «Центр соціальних інновацій».

У трьох навчальних модулях взяло участь понад 90 директорів та заступників директорів шкіл Львівської області.

«Академія директорів», за словами освітян,  – освітній курс інновацій в управлінні школою, який спрямований на удосконалення управлінських компетенцій керівників закладів освіти, підвищення рівня обізнаності в реформуванні освіті, набуття навиків ведення самостійної господарської діяльності, поширення та застосування кращих управлінських практик.

«Академія директорів» – це новий формат навчання персоналу закладу загальної середньої освіти для вдосконалення ефективних інструментів управління. Учасникам проекту проводять тренінги з питань проектного менеджменту, фінансового менеджменту, управління персоналом, комунікацій, фандрайзингу, стратегічного планування та розвитку креативного мислення. У процесі навчання використовують інтерактивні методи та форми взаємодії, такі як надихаючі зустрічі, лекції-дискусії, панельні обговорення, тренінгові сесії, робота за методикою Open Space. За результатами навчання учасники удосконалюють навики управління школою в умовах змін в освіті, вміння застосовувати матеріальну та нематеріальну мотивації в управлінні; навики управління проектами; навики ведення результативних переговорів; вміння налагоджувати ефективну комунікацію із зацікавленими особами», - розповідає директор Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.

фото - архів: Департамент освіти і науки ЛОДА

Цього року стати учасниками освітнього курсу «Академія директорів-2018» мали змогу не лише директори та заступники директорів закладів загальної середньої освіти, а й керівники закладів професійної освіти. Перший навчальний модуль розпочнеться вже в квітні, наступні заплановані на вересень та грудень 2018 року.

Попередня кількість зареєстрованих  учасників цьогоріч – більше 120 освітян. Щоправда участь в академії візьмуть не усі, а лише ті, які пройдуть відбір.

Олег ГАЛІВ, фото надані ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: