Окупаційні угруповання «ДНР» і «ЛНР» необхідно ліквідувати, — Волкер

u_s__20embassy_20kyiv_20ukraine__id29483_650x410_650x410

Спецпредставник Держдепу США у справах України Курт Волкер заявив, що створені Росією окупаційні утворення «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі мають бути ліквідовані, бо не відповідають Конституції України.

Таке переконання він висловив під час панельної дискусії в аналітичному центрі Hudson Institute, повідомляє LB.ua.

«Так звані "Луганська народна республіка" і "Донецька народна республіка" є утвореннями, які створені Росією для того, щоб допомогти замаскувати роль РФ і зміцнити конфлікт, і вони повинні бути ліквідовані», - сказав Волкер.

Спецпредставник США додав: «Не існує місця для них в українському конституційному ладі. Мінські угоди спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, і ці утворення повинні зникнути».

Під час дискусії Волкер також заявив, що на підготовку місцевих виборів в окремих непідконтрольних районах Донецької та Луганської областей може знадобитися шість місяців після повного розгортання миротворчих сил.

Він висловив сподівання, що миротворча місія ООН на Донбасі стане засобом для втілення Мінських угод. Зокрема, за його словами, сприяння миротворчої місії у впровадженні Мінських угод має створити перехідний період передачі контролю на Донбасі спочатку від Росії до ООН, а потім до України.

Передачу контролю ООН над окремими районами Донецької та Луганської областей він назвав проміжним етапом, «на час якого будуть організовані і проведені місцеві вибори, коли буде безпека, коли буде забезпечена амністія особам, що вчинили злочини, які є складовою частиною конфлікту, коли буде закріплений особливий статус».

«І потім перехід під український контроль», - сказав Волкер.

Як повідомлялося, раніше Волкер заявляв, що вторгнення РФ в Україну призвело до результату, протилежного тому, якого домагалася Москва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: