У поліції пояснили штурм наметового містечка під ВР

національна поліція
фото: Детектор медіа.

Біля Верховної Ради проводяться слідчі дії за рішенням суду в рамках кримінальних проваджень, які розслідують слідчі поліції Києва, пише УП.

Біля Верховної Ради проводяться слідчі дії за рішенням суду в рамках кримінальних проваджень, які розслідують слідчі поліції Києва, пише УП.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції, начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

 «3 березня працівники поліції Києва проводять слідчі дії в наметовому містечку, розташованому біля Верховної Ради України. Процесуальні дії проводяться на підставі двох рішень суду та в рамках кримінальних проваджень, які розслідують слідчі поліції Києва. Підтримка поліцейськими забезпечена на вимогу слідчого», - заявив Крищенко.

За його словами, слідчі працюють по кримінальних провадженнях, одне з яких відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу), інше – по подіях 27 лютого біля ВР.

Крищенко додав, що під час проведення слідчих дій мешканці наметового містечка чинили опір, тож поліцейським довелося затримати мешканців містечка, наразі вже 50 доправлено до райуправлінь поліції. 

«Ухвала суду надає слідчим можливість працювати на місці вчинення протиправних дій, вилучати речові докази та опитувати можливих свідків. Будемо вилучати предмети, які використовувалися для нападу на поліцейських, нанесення тілесних ушкоджень. Вже зараз вибухотехніки вилучають кілька предметів, візуально схожих на споряджені гранати. Також будемо вилучати речі, які проходять по інших кримінальних провадженнях», – повідомив Крищенко.

За посиланням - пряма трансляція з місця події. Відео: УНН - Українські Національні Новини

Як повідомляє кореспондент УП з місця події, наразі біля Верховної Ради спецпризначенці продовжують демонтаж наметового містечка, з наметів витягають особисті речі мітингувальників, усе складають у мішки.

Біля кордону правоохоронців зібралися близько 50 осіб на підтримку затриманих учасників акції, вигукують на адресу поліції  «Всі в АТО», «Ганьба», «За що продалися?».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: