Вікенд у Львові: куди піти 3 і 4 березня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 3 і 4 березня.

З першим місяцем весни пропонуємо тим, хто не звик нудьгувати та сидіти вдома,
відвідати кращі події на вихідних 3-4 березня.

Театральні події

Вистава «Еклезіаст»

3 березня, 19:00 Львівський академічний театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6)

…поки не пірветься срібна нитка, і не зломиться кругла посудина з золота, і при джерелі не розіб’ється глек, і не зламається коло, й не руне в криницю…
(Екклезіяст 12:6)

Містерія, вистава для дорослих
Режисер-постановник – Олексій Кравчук
Художники – Олексій Хорошко, Євген Дуля
Спів – Людмила Зборовська

Вистава «Метелики вільні»

3 березня, 19:00 Кінотеатр «Кінопалац ім. Довженка» (просп. Червоної Калини, 81)

Історія кохання молодих людей, що починають доросле життя. Чи вільні вони обирати та чи мають змогу вирішувати це самостійно? Чи варто відкладати життя на потім? Чи здатні вони брати відповідальність за себе, за іншого, за своє життя? Чи відчують вони підтримку близьких?

Кохання наосліп у двох діях без антракту.
Режисер Наталія Меньшикова
Художник Окчана Шпакович

Вистава «Чоловік моєї дружини»

3 березня, 18:00 Театр ім. Марії Заньковецької, камерна сцена (просп. Свободи, 26)

Професія провідниці вимагає від Драгіци жити за чітким графіком руху поїздів міжміського сполучення, частих довгих відряджень, що надають її сімейному існуванню барв постійних зустрічей та прощань. Такі міграції жінки зводять в одній кімнаті двох чоловіків, схожих і не схожих одночасно. Жаркець хороший батько, любить прибирати дім та створювати затишок, Креше – чудовий кухар й пристрасний коханець. Ідеал чоловіка, поділений на двоє і, можливо, єдиний варіант для розумної жінки аби жити у гармонії.

Виступ балету «Сухішвілі»

3 березня, 16:30, 19:30 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

фото: Evgeny Kraws

Сотня танцюристів і оркестр на одній сцені, понад тисячі яскравих і красивих костюмів, а також шість десятків ексклюзивних шабель. Національний балет Грузії «Сухішвілі» називають Восьмим чудом світу.

Виступи ансамблю були признані кращим шоу на Бродвеї та в Австралії. На сцені Ла Скала завіса після концерту піднімалась 14 раз.

Музичні події

Концерт «Роман Бардун Тріо»

3 березня, 20:00 Коктейль-джаз клуб Libraria Speak Easy Bar (Вірменський дворик)

Роман Бардун, український джазовий піаніст. Після того як він виступив на всіх можливих сценах його рідного міста Львова, включаючи Львівську Національну Філармонію та Львівський Національний Театр Опери та Балету, Роман розпочав розширювати його концертну географію. Він виступав на багатьох концертних майданчиках, в основному в Європі, а також в США. Деякі з них: легендарний клуб Vortex в Лондоні під час Лондонського Джазового Фестивалю, одного з найбільших джазових фестивалів в Європі. Роман також мав нагоду виступати в Bird Recital Hall університету Луївіля в Кентакі та Chea Concert Hall в університеті Вільяма Патерсона в Н’ю Джерсі, на одній сцені з його наставником, володарем Греммі, Білом Шарлапом (Bill Charlap).

Концерт «Ференц Ліст і Ріхард Ваґнер»

3 березня, 19:00, Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Солістка Органного залу Олена Мацелюх зіграє концерт із творів цих двох геніїв, присвячений 135-річниці з дня смерті Ваґнера. Ференца Ліста та Ріхарда Ваґнера багато що об’єднувало – від спільних поглядів на суспільство і творчість до кровних зв’язків, адже донька Ліста Козіма стала дружиною Ваґнера. Ференц Ліст у прямому сенсі слова врятував німецькому композиторові життя: 1848 року він у власній кареті вивіз Ваґнера із Дрездена, охопленого революцією, в якій Ріхард грав не останню роль. Угорський композитор щиро захоплювався талантом свого зятя і перекладав його твори для фортепіано.

Вечір інструментальної прогресивної психоделії у компанії Krobak та H.Soror

4 березня, 19:00 Порохова вежа (вул. Підвальна, 4)

Krobak можна назвати першим українським гуртом у жанрі пост-рок, хоча самі музиканти воліють не обмежувати свою творчість шаблонами та кліше. Krobak це інструментальний проґресів, що переріс з соло-проекту Ігоря Сидоренка (Stoned Jesus) у повноцінний і самобутній бенд, а їх крайній альбом Nightbound став одним з найкращих українських альбомів 2016 року та, беззаперечно, увійшов в історію інструментальної музики.

H.Soror грають experimental/dark psycho/psychedelic/no wave з 2014 року. Гурт заснували Наташа Стіл (бас-гітара) та Наташа Пирогова (ударні), пізніше до них приєднався саксофоніст Микола Лебедь. На сьогодні в активі H.Soror два EP — Tyburn (2014) та Live in Kyiv (2016), – а також декілька концертних турів Європою.

Концерт Kids Sing Disney

4 березня, 12:00 Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)

Найказковіша подія Львова для слухачів усіх поколінь: відомі пісні з кращих мульфільмів студії Disney у виконанні талановитих дітлахів у супроводі симфонічного оркестру. Від класики до найновіших шедеврів.

У програмі хіти із мультфільмів «Король Лев», «Рапунцель», «Аладдін», «Русалонька», «Зоотрополіс», «Крижане серце», «Книга джунглів», «Мулан», «Ліло та Стіч», «Попелюшка», «Геркулес», «Тарзан», «Відважна», «Білосніжка та сім гномів» та інших.

Пісні виконуватимуться молодими та харизматичними солістами вокальної студії МЦ «Фора” у супроводі найказковішого оркестру Львова – LUMOS Orchestra.

Виставки

Виставка «Арт-текстиль»

До 16 березня, Галерея «Пори року» (вул. Вірменська, 23)

Виставка сучасного художнього текстилю, яка в доволі камерному просторі галереї, відкриє глядачеві усе мистецьке різнобарв’я сучасного текстилю та продемонструє широкий діапазон творчих практик та технічних можливостей традиційного матеріалу.

Виставка «Народження трагедії з духу музики»

До 5 квітня, Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня» (вул. Клепарівська, 18)

Вікенд у Львові: куди піти 24 і 25 лютого

Восени 2016 року Biruchiy дав можливість стартувати великому інтердисциплінарному проекту кураторів Георгія Сенченка (Київ-Берлін) та Євгена Тарана (Мюнхен). Що таке Biruchiy? Це місце, де сучасна арт-спільнота перебуває в тісній комунікації й творчій взаємодії, територія свободи, де разом із віддаленням від материка віддаляються й обмеження.

Щороку цей міжнародний симпозіум сучасного мистецтва проходить на півдні України.

 

Виставка Наталі Гайдаш «Тихе життя. Пробудження»

До 11 березня, Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

Вікенд у Львові: куди піти 24 і 25 лютого

Це продовження виставки «Тихе життя» 2017 року, яка була представлена в жовтні. В галереї представлено майже два десятки оригінальних робіт. Художниця закріплює в дерев`яній основі скляні елементи, а потім підсвічує вітраж.

Читайте також: У Львові триває виставка ф’южн вітражів (фото) 

Освітні події

Майстер-клас «Скетчі у музеї»

4 березня, 14:00 Українське мистецтво ХХ ст. Відділ НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42)

В атмосфері виставки, надихаючись начерками Романа Турина, художник Тарас Попович познайомить вас з механізмом створення швидких замальовок на основі музейного середовища, а також:
– гармонійно розставляти акценти в короткотривалих рисунках;знаходити цікаві сюжети в середовищі;
– знаходити цікаві сюжети в середовищі;
– чітко і оригінально компонувати зображуване;
– не боятись замальовувати цікаві сюжети та один одного.

Спортивні події

Футбол. Чемпіонат України. «Карпати» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк)

4 березня, 19:30 Стадіон «Україна» (вул. Липова алея, 5)

У останній грі першого етапу чемпіонату України з футболу, у поєдинку 22 туру української Прем’єр-ліги львів’яни прийматимуть «шахтарів».

У другому етапі чеміонату львівський клуб братиме участь у групі 2 – боротиметься за виживання у Прем’єр-лізі.

Саме в матчі з «Шахтарем» 5 квітня 1992 року «Карпати» здобули свою першу перемогу в чемпіонатах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: