Що носити цього сезону: головні тренди 2018

59d614aab6de8
Marques'Almeida, Nina Ricci, Salvatore Ferragamo

Закінчилися головні світові тижні моди, і, хоча, відправлятися за речами до нового весняно-літнього сезону ще рано, дізнатися про те, що буде модно наступного літа приємно і корисно.

ІА Дивись.info зібрала для Вас модні тренди сезону весна-літо 2018 та, що повинні носити справжні модниці.

Тенденції моди весна-літо 2018 дещо відрізняються від попереднього 2017 року, основою цього сезону можна сміливо назвати легкість, зручність і, звичайно ж, комфорт. У всьому вашому стилі повинна відчуватися легке невимушеність і свобода.

Колір 

Кожна модниця знає, що колористичні тренди так само мінливі, як і фасони, принти і фактури, які використовуються в одязі. Палітра кольорів для макіяжу, нейл-арту, оформлення весіль та дизайну квартир, а також для створення одягу мас-маркет і від кутюр, перебудовується не просто щороку, а з сезону в сезон.

І кожна пора року вимагає певних відтінків, підкреслюють настрій модниці і гармонійно вписуються в пейзаж.

Багато дівчата з цікавістю стежать за змінами колористичних трендів, відшукуючи кольору, які вигідно відтіняють їх зовнішність і кольоротип. Дизайнерам вдається підбирати колористичні комбінації завдяки вродженому почуттю кольору і смаку – ну а всім іншим доводиться спиратися на підказки, які дають фахівці з Інституту кольору Pantone. Саме вони аналізують і збирають в комплект колірні тренди для всього модного світу.

Не так давно експерти переглянули покази світових будинків моди в рамках New York Fashion Week, а потім опублікували перелік квітів, які будуть найбільш затребувані навесні і влітку 2018 року.

Кольорові тенденції Pantone Spring 2018 відрізняються легкістю та м'якістю, а також глибокими відтінками, які прекрасно підійдуть для багатьох гардеробів.

Інститут кольору Pantone офіційно визнав ультрафіолет - головним модним кольором 2018 року. Він обіцяє, що в ультрафіолеті ви будете наймоднішою, адже це головний колір найближчих 365 днів.

На тижнях моди - Cуanel, Gucci, Fendi, Miu Miu і інші - зробили фіолетовий ключовим кольором своїх колекцій. На подіумі цей колір був представлений у повсякденних футболках. Там також був представлений ультрафіолетовий костюм, в комплекті з оксамитовими штанями колекції Gucci весна 2018, а також унікальне пурпурне плаття з квітковим орнаментом.

Ультрафіолет - це відмінний вибір для модної тенденції 2018 року, оскільки він глибокий, загадковий як зоряне небо яке провокує безмежність та відкриття таємниць. Цей чудовий відтінок іде на лінії між сучасним і ретро з потрібною кількістю яскравості як навесні, так і взимку.

Шовк і атлас

Плаття-комбінації з шовку та атласу, всипані кристалами і розшиті лелітками, декоровані мереживом і коштовним камінням цієї весни будуть актуальні, як для вечірніх виходів, так і для походів на роботу з не дуже суворим дрес-кодом. Ідеальні приклади в колекціях Coach, Dries Van Noten і Preen By Thornton Bregazzi.

Coach, Dries Van Noten, Preen By Thornton Bregazzi

Денім

Тренд, який став неймовірно популярним у сезоні осінь-зима 2017/18, не здає позицій і цього року. Дизайнери пропонують зробити ставку на щільний денім темно-синього кольору.

Fendi, Kenzo, Max Mara

Пір'я

Тонкі і ніжні пір'я марабу навесні та літом стануть найголовнішим декором. Ними прикрашені тренчі, пальто і сумки, а в Salvatore Ferragamo навіть можна знайти цілу сукню, зібрану з пір'я рожевого і білого кольорів.

Marques'Almeida, Nina Ricci, Salvatore Ferragamo

Прозорі тканини

Прозорі тканини - це не тільки мереживні сукні в дусі Dolce & Gabbana, хоча вони дивовижно прикрашають жіноче тіло. У новому сезоні прозорість трохи інша - прості тканини з геометричними малюнками як в Emilia Wickstead, Fendi і Jil Sander.

Emilia Wickstead, Fendi, Jil Sander

Горошок навпаки

Чорний горошок на білому. На показах весна-літо з'явилася нова варіація цього класичного візерунку.

Якщо є тренд, який можна носити в будь-який сезон, то це він. Горошок замінив квіткові принти, модні в попередні весняньо-літні сезони.

Нові варіації горошку можна побачити у Carolina Herrera, Jason Wu і Alexandre Vauthier.

Що одягнути на роботу

Варіації ділових ансамблів в цьому році вельми різноманітні. Від пуританського і суворого костюма, до відверто сексуальних піджаків. У другу категорію можна записати актуальне і навесні, і влітку ділове плаття-піджак.

По суті – це довгий приталений піджак до середини стегна, який не передбачає наявність штанів.

Гармонізувати зухвалий образ можна стильною шийною хусткою і закритими туфлями. Вибирайте плаття-піджак у світлих тонах: кава з молоком, сірий, білий порцеляновий, або дрібну клітку на світлому фоні.

Костюми з вузькими брюками в сезоні весна-літо 2018 відійдуть від справ. Їм на зміну приходять широкі штани – мало того, що розкльошені від стегна, так ще й з помітним галіфе. В доважок до модних брюк йде подовжений жакет з чіткою талією і маленьким пиджачным коміром – дуже жіночний і витончений.

Модні аксесуари

  • Об'ємні шкіряні сумки;
  • Сумки з нашивками і аплікаціями;
  • Шкіряні берети;
  • Шовкові хустинки для голови;
  • Оправи для окулярів в стилі 60-х;
  • Гостроносі туфлі.

Комбінувати стиль

Змішання стилів – еклектика – залишається модним трендом. Навесні 2018 нашарування одягу і поєднання стилів стане хіба що менш агресивним і навмисним, похитнеться в бік гармонії.

На першому місці у змішуванні, звичайно, спортивний і романтичний стилі. Так, на плаття-сорочку з деніму дозволяється надіти щільний укорочений світшот; до ділової спідниці-олівця з костюмної тканини – об'ємний шарудить бомбер з болоньї.

До всього різноманітності можна додати третій стиль – відсилання до 60-м рокам. Зазначені вище образи доповнюйте шовковою хусткою, пов'язаною на голову.

А ось ніжне приталене модне плаття з широким поясом, зрозуміло, можна носити з зручними кросівками. І, знову-таки, доповнити образ косинкою.

Виграшне комбо для сезону весна-літо 2018 – плаття-«ночнушка» з напівпрозорої тканини з важким щільним тренчем з трикотажу на літо, і довгою шубкою з штучного хутра – на ранню весну. Суміш класики та білизняного тренда можна використовувати навіть у діловій сфері, якщо дрес-код дозволяє деякі вольності.

Не бійтеся екперементувати

Ще одним трендом нового сезону можна сміливо назвати смуги, цей візерунок і принт буде дуже актуальним цієї весни. В такому цікавому стилі може бути декорована одяг, все це виглядає дуже незвично, але в той же час стильно і красиво.

Якщо правильно використовувати такий одяг і правильно підбирати малюнок під ту чи іншу фігуру, то лише за допомогою кількох деталей ви зможете скорегувати свою фігуру.

Джерела: vogue.ua, Щоденник красуні, Новий рік, ВВС Україна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: