Мінсоцполітики планує змінити механізм нарахування пенсій

d545a9b2711d3ae2
Фото: Facenews.ua

Мінсоцполітики ініціює збільшення ролі стажу роботи в порівнянні з зарплатою при нарахуванні пенсії для пенсіонерів з великим стажем роботи.

Про це повідомили в прес-службі міністерства.

«Підготовка до другого етапу пенсійної реформи, що реалізовуватиметься у 2019 році, вимагає нейтралізації сьогоднішнього дисбалансу, що його виявила реформа на першому етапі», – йдеться у прес-релізі.

Зазначається, що це стосується тих пенсіонерів, котрі мають чималий стаж роботи, але надбавки до пенсії у жовтні 2017 року вийшли невисокими, оскільки друга необхідна умова для адекватного розміру осучаснення – отримувана за свою роботу зарплата, виявилась невисокою.

«Для цієї категорії пенсіонерів ми продумуємо механізм, як зробити так, щоб роль стажу була більшою, ніж роль заробітної плати», – запевнив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Нагадую, що впроваджена пенсійна реформа відобразила ту соціальну реальність, в якій жили люди. І сьогодні ми вже по факту отримали результат, що змушує нас виправити декотрі хиби», – додав він.

Як йдеться у повідомленні міністерства соціальної політики, ще одна нагальна проблема – це те, що перерахунок пенсії вийшов меншим від очікуваного у декотрих пенсіонерів, з числа тих, хто працював, будучи на пенсії, а потім звільнився.

Зазначається, що так трапляється тоді, коли заробітна плата була меншою, ніж до виходу на пенсію. Тобто, стаж дорахували, а коефіцієнт упав. За словами Андрія Реви, нині також готують законодавчі зміни, за якими стаж дораховуватимуть автоматично, а коефіцієнт заробітку встановлюватиметься відповідно до бажання пенсіонера.

Читайте також: Військовим пенсіонерам перерахують пенсії з 1 січня 2018, а пенсіонерам ВС – з 1 січня 2016 року

Нагадаємо, 11 жовтня 2017 року в Україні набув чинності закон про пенсійну реформу. Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: