Амосову знову відсторонили, – МОЗ

212236

У зв'язку із зривом 20 лютого 2018 року в НМУ ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 1. Стоматологія» для більш як 200 студентів 3 курсу стоматологічного факультету, МОЗ України створило комісію для перевірки всіх обставин справи.

Про це повідомили в МОЗ.

Ще 21 лютого комісія затребувала від НМУ та Центру тестування надати копії наявної документації про підготовку та організацію проведення ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок» в НМУ.

Протягом більш ніж тижня роботи комісії адміністрація НМУ фактично блокувала її роботу, не надаючи необхідні документи та не допускаючи членів комісії в ректорський корпус НМУ. Лише на 9 день роботи комісії Катерина Амосова з'явилася на засідання та надала копії матеріалів щодо процедури проведення екзамену та співпраці з Центром тестування.

Зважаючи на значний обсяг документів, МОЗ України прийняло рішення продовжити роботу комісії ще на два тижні - до 23 березня.

На час роботи комісії Катерина Амосова відсторонена від обов’язків. Обов’язки ректора виконуватиме перший проректор - Ярослав Цехмістр, одне з основних завдань якого - забезпечити проведення ліцензійних іспитів «Крок» в НМУ.

Водночас, Міністерство подає апеляцію на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва про зупинення дії пункту наказу МОЗ щодо відсторонення Катерини Амосової з посади ректора НМУ. Наголошуємо, що ця ухвала є тимчасовим заходом, а не остаточним рішенням по суті справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: